Breaking news

Mihaela Cojocaru a câștigat trofeul Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia 2010

Trofeul celei de-a 40- a ediții a Festivalului Național de Muzică Ușoară, Mamaia 2010, a fost câștigat de Mihaela Cojocau, care a participat în concurs la seciunea interpretare, unde a cântat piesa Truli.

header_aDesfășurat sub semnul austerițății și al incertitudinii, festivalul de la malul mării a avut loc și în 2010 cu un buget intrat rău la apă de doar 15 miliarde lei vechi. Cea de a 40 a ediție a festivalului s-a remarcat prin proastă organizare, prezentare, concurenți slabi piese mediocre și un decor execrabil. O ediție prăfuită și învechită, care a semănat mai degrabă cu un festival local de comună, cu piese multe și proaste la creație, de tot râsul, neinspirate, lălăite, triste, lente, care nu spun nimic nereușind să iasă în evidență.  La interpetare voci bunicele dar au ales numai piese neinspirate, triste de îți venea să îți tai venele de atâta jale și lălăiaaaaaallllăăăăăă.

Câștigătoarea trofeului s-a remarcat printr-o interpretare ciudată a piesei Truli  în varianta urlu cât mă țin plămânii și mă schimonosesc cât pot de tare poate oi împușcaun premiu.

Deși organizatorii au avut un buget de austeritate, sincer nu știu pe ce au cheltuit 15 miliarde de lei că nu s-a văzut pe nicăieri ceva bun în ediția din acest an.  O ediție jubiliară găzduită de Teatrul de Vară Soveja,  într-o sală pe jumătate goală, cu un public apatic care nici să aplaude nu avea chef, nu că ar fi avut și pentru ce aplauda.

Lista laureaților Mamaia 2010:

Trofeul Mamaia 2010 – Mihaela Cojocaru

Interpretare:

Locul 1  – Cristina Vasiu

Locul 2 – Rodica Tudor

Locul 3  – Claudia Cristina  Stroie

Creație:

Locul 1 – Piesa ”La umbra ta”, Dragos Dincă – compozitor, interpret  – Lucia Dumitrescu

Locul 2 – Piesa – Misterioasa mea, Nicolae Caragea – compozitor,  interpret – Mihai Băjenaru

Locul 3 – Piesa ”O viață de artist”, Marcel Dragomir – compozitor, interpret – Mihaela Mihai

Premiu Radio România Actualități – interpretare – Georgiana Rusu

Premiu Radio România Actualități – creație –  Adrian Cristescu – piesa  Nori de iubire

Premiul Neptun TV – Horia Moculescu – compozitor – pentru piesa ”Vreau„, interpretată de Alin Ignat

Premiul presei – formația Cabaret  – piesa ”Refrene simple”

Premiu popularitate  – Piesa ”Cât îmi e de greu” – Tudi Zaharescu – compozitor, interpreți – Ana Mardare, Cristina Bondoc

Premiul videoclip  – Piesa ”Când mă iubești” , compozitor – Cristian Faur,

Premiul Teo Peter – Piesa ”Doar muzica”, compozitor Elena Gatcin