Breaking news

Mihaela Buzărnescu, victorie uriaşă la Praga. Românca e în finală chiar în ziua în care împlineşte 30 de ani

Mihaela Buzărnescu a reuşit vineri, de ziua ei, când împlineşte 30 de ani, să se califice în finala de simplu feminin a turneului de la Praga, după ce a învins-o în semifinale pe italianca Camila Giorgi. E a doua finala WTA la simplu din carieră pentru Buzărnescu după cea de la Hobart, pierdută pe 13 ianuarie în faţa lui Elise Mertens.

Mihaela Buzărnescu nu va uita niciodată ziua de azi, când schimbă prefixul şi bifează a doua finală WTA din carieră. Românca s-a luptat şi a câştigat un meci extrem de complicat cu italianca Camila Giorigi, scor 4-6, 6-3, 7-5.

Mihaela Buzărnescu a câştigat în mod dramatic semifinala cu italianca Camila Giorigi, după trei seturi extrem de disputate, pe parcursul a două ore şi 25 de minute de joc. Victoria a venit chiar de ziua româncei.

În finală, Mihaela Buzărnescu se va duela pentru trofeu cu Petra Kvitova. Calificarea în finala de simplu la Praga îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 dolari şi 180 puncte WTA. Dacă va câştiga finala, românca primeşte 280 puncte WTA şi 43.000 de dolari.

 

Gaţie acestei victorii, Buzărnescu urcă pe locul 32 mondial, cea mai bună clasare a sa din carieră şi de vine a doua jucătoare din România, după Simona Halep, devansându-le în clasament pe Sorana Cîrstea şi Irina Begu.

Ziua de azi nu s-a încheiat pentru româncă întrucât peste două ore va juca finala de dublu feminin alături de Lidziya Marozava, contra perechii formate din Nicole Melichar şi Kveta Peschke.

Mihaela Buzărnescu are mari şanse să prindă lista capilor de serie la turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

>