Breaking news

Mihaela Buzărnescu, învinsă în finala de la Praga de către Petra Kvitova. E a doua finală WTA, pierdută de româncă în 2018

Mihaela Buzărnescu a pierdut sâmbătă, finala de simplu feminin de la Praga, fiind învinsă în trei seturi de cehoaica Petra Kvitova. 

Mihaela Buzărnescu a început cu stângul finala cu Petra Kvitova, românca fiind condusă cu 4-1. Însă de la acest scor, Buzărnescu a avut o revenire incredibilă, lăsând fără grai spectatorii care erau de partea conaţionalei lor.

Românca a câştigat cinci game-uri consecutive şi şi-a adjudecat primul set cu 6-4 după 52 de minute de joc, lăsând-o tablou pe Kvitova.

În setul doi, Mihaela Buzărnescu s-a relaxat prea mult, a greşit enorm şi a pierdut setul cu 2-6. Din păcate, Buzărnescu a jucat foarte slab şi în setul trei pe care l-a pierdut cu 3-6. Astfel că după două ore şi 17 minute de joc, Mihaela Buzărnescu a pierdut şi finala de simplu de la Praga cu scorul de 6-4, 2-6, 3-6.

Calificarea în finala de simplu la Praga îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 dolari şi 180 puncte WTA.

Vineri, Mihaela Buzărnescu  alături de Lidziya Marozava, au pierdut finala de dublu jucată cu perechea formată din Nicole Melichar şi Kveta Peschke, scor 4-6, 2-6.

E a doua finală WTA la simplu, pierdută de Buzărnescu în 2018 după cea de la Hobart din 13 ianuarie în faţa belgiencei Elise Mertens.

De luni, Mihaela Buzărnescu va urca pe locul 32 mondial, cea mai bună clasare din carieră, devenind a doua jucătoare din România, după Simona Halep.

De săptămâna viitoare, Mihaela Buzărnescu va evolua la turneul de tenis de la Madrid unde va juca în primul tur cu rusoaica Maria Sharapova.

>