Breaking news

Metoda lui Bellu de recuperare a gimnastelor: le bagă cu picioarele în gheață

Cosmin Prelipceanu, realizatorul emisiunii „Jurnal de noapte” la Digi24 HD, are în această seară, de la ora 22.00,  invitați de seamă: echipa de gimnastică feminină a României, medaliată cu aur la campionatele europene de la Bruxelles.

Cosmin Prelipceanu, gazda emisiunii „Jurnalul de noapte”, a aflat, într-un interviu sincer și emoționant, care este secretul echipei de aur a României, ce stă în spatele concentrării maxime a fetelor în timpul exercițiilor și care este soluția pentru un viitor de aur al gimnasticii românești.

Într-un dialog sincer Octavian Bellu, Mariana Bitang și cele 5 gimnaste campioane europene povestesc cum arată viața de zi cu zi a unei sportive de performanță, sportiva ce-și dorește titlul  european mai mult decât recompensele financiare.

Banii sunt importanți, nu o să fim meschini să spunem că nu. Când te duci la piață cumperi cu bani nu cu medalii. Însă gimnastele știu că dacă faci perfomanță și aduci cât mai multe medalii țării vei primi o rentă viageră consistentă. Suntem printre puținele țări din lume care ne recompensăm astfel sportivii. Și apoi mai e vorba și de ambiția fiecăreia”, mărturișeste Mariana Bitang.

În România nu există, pentru gimnaste, o cameră de recuperare așa că fetele folosesc încă metode învechite pentru a-și reveni în formă. Octavian Bellu i-a povestit lui Cosmin Prelipceanu cum și-a pus fetele pe picioare la Bruxelles.

Aveam un fel de tomberon, pe care nu l-am mai dat înapoi, l-am umplut cu gheață în camera de hotel, le-am pus pe fete să bage picioarele în el și așa și-au revenit. E drept alții au camere barice pentru recuperare, noi avem ambiție”, spune antrenorul.

Alături de cei doi, gimnastele medaliate la Campionatele Europene povestesc, în premieră pentru „Jurnalul de noapte”, cum au fost primite de catre apropiați, ce le face fericite și ce-și doresc de la Olimpiada de la Londra.


 

 

 

 

>