Breaking news

Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori. În Capitală ninge abundent și viscolit

Revin ninsorile în toată țara. Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori abundente și viscol. IGSU este în alertă pentru a interveni în momentul când situația o impune.

Autofreza IGSUAvând în vedere atenționarea meteorologică Cod Galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează manifestarea unor fenomene meteo periculoase, caracterizate prin intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol temporar, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a ordonat unităților subordonate pregătirea și constituirea unor grupări de sprijin care să intervină în județele posibil a fi afectate.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, pentru gestionarea cu eficiență a potențialelor misiuni de salvare și optimizarea intervențiilor din teren, în județele Caraș-Severin, Călărași, Constanța și Mehedinți vor fi dislocate autospeciale cu capacitate de trecere mărită (șenilată/UTV), autospeciale de tractare și autofreze de zăpadă multifuncționale.

Repartiția mijloacelor tehnice este următoarea:

Grupări de sprijin formate din autospeciale de tractare și autospeciale cu capacitate de trecere mărită (șenilată/UTV):

  • ISU Arad și ISU Hunedoara în zona de competență ISU Caraș-Severin;
  • ISU Sibiu și ISU Vâlcea în zona de competență a ISU Mehedinți;
  • USISU (Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență) și ISU Iași în zona de competență a ISU Călărași;
  • ISU Galați și ISU Mureș – în zona de competență a ISU Constanța;

Grupări de sprijin formate din autofreze de zăpadă multifuncționale:

  • ISU Argeș și ISU Prahova în zona de competență a ISU Caraș-Severin;
  • ISU Dâmbovița și ISU Vâlcea în zona de competență a ISU Mehedinți;
  • ISU Iași și ISU Bacău în zona de competență a ISU Călărași;
  • ISU Neamț și ISU Suceava în zona de competență a ISU Constanța.

În funcție de situația din teren, pentru executarea optimă a misiunilor, IGSU va suplimenta personalul care acționează în zonele afectate de vremea severă cu detașamente de pompieri care să intervină în sprijinul colegilor lor.

Recomandări: Pentru evitarea situațiilor ce pot pune în pericol viața şi sănătatea celor implicați – victime şi salvatori deopotrivă, facem apel la persoanele aflate în zonele vizate de atenționarea meteorologică să respecte indicațiile personalului ce acţionează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase.

Recomandari IGSU

>