Breaking news

Meryl Streep, Margaret Thatcher şi Elena Ceauşescu

Meryl Streep a readus-o în atenţie pe doamna de fier a Marii Britanii, fapt pentru care a fost nominalizată la premiile Oscar 2012, la categoria cea mai bună actriţă în rol principal.

Click aici pentru a urmări online Gala Oscar 2012. Transmisiune LIVE a premiilor Oscar 2012 din Los Angeles.

Odată cu filmul “The Iron Lady”, care prezintă ascensiunea şi decăderea fostului premier britanic Margaret Thatcher, românii îşi amintesc unele imagini sinistre ale istoriei recente.

Multe personaje au încercat să-şi asocieze numele cu Margaret Thatcher sau chiar au dorit să-i copieze imaginea. Prima care a încercat să facă acest lucru a fost Elena Ceauşescu. Este deja celebră una dintre fotografiile în care “tovarăşa” are o coafură uriaşă, pentru a da dovadă de autoritate. Trepăduşii, care la vremea respectivă erau în preajma cumplitei familii, povesteau după 1989 cum Elena Ceauşescu ceruse o pieptănătură “aşa cum are aia din Anglia”.

După douăzeci şi ceva de ani de la moartea dictatorilor, cea care a repetat exerciţiul de imagine a fost Elena Udrea, blonda preferată a lui Traian Băsescu. De data aceasta “doamna” a încercat să demonstreze versatilitatea de care este capabilă până şi în ceea ce priveşte imaginea publică, preferând să nu se limiteze la afacerile de culise.

valentin.spinu@exclusivnews.ro