Breaking news

Merită cumpărate telefoanele pliabile?

Pe de o parte, există smartphone-uri tactile. Pe de altă parte, există smartphone-uri pliabile. Această ultimă versiune atrage atenția prin faptul că oferă acces la un ecran mult mai mare și care se remarcă prin aspectul său pliabil.

Mulți dintre noi au auzit acest moment de a vedea sau de a mânui un telefon al cărui ecran se pliază în două. Dar, având în vedere prețul exorbitant pe care îl afișează, unii sunt încă sceptici în privința achiziționării unui smartphone pliabil. Din punct de vedere tehnologic, aceste ultime telefoane sunt foarte impresionante. Dar, din punct de vedere practic, cât valorează ele? Este momentul să decidem dacă merită să cumpărăm astăzi un telefon cu ecran pliabil.

Care sunt caracteristicile speciale ale smartphone-urilor pliabile?

Smartphone-ul pliabil este încă o tehnologie recentă, dar funcționarea și metoda de utilizare a acestuia sunt destul de simple. Acesta se caracterizează prin capacitatea ecranului său OLED de a se plia în jumătate sau în trei. Plierea și desfășurarea se face la nivelul plăcii prin intermediul unor balamale robuste, capabile să reziste la mai multe procese de pliere. Metoda de pliere diferă de la un model la altul. În timp ce unele modele sunt pliate vertical și se deschid ca o carte, altele există cu o pliere orizontală și se închid ca o clapetă.

Ce rost are să cumperi un smartphone pliabil?

Un dispozitiv doi în unu

A avea un dispozitiv portabil doi în unu, care poate fi folosit atât ca laptop, cât și ca tabletă, este scopul principal al acestei tehnologii. Cu un smartphone flexibil, vă puteți bucura de avantajele unei tablete, fără a renunța la diversele funcții ale unui smartphone clasic. Astfel, veți avea acces la un ecran mult mai mare, care odată pliat devine compact, ergonomic și practic de transportat în buzunar. Astfel, nu mai sunteți nevoit să purtați cu dvs. două dispozitive.

Flexibilitate și mobilitate

Smartphone-ul pliabil este conceput pentru cei care au nevoie de un ecran mare, dar nu au suficient spațiu pentru a-l transporta. Pentru uz profesional, acest dispozitiv poate fi util în multe situații, oriunde și oricând. Pentru aceasta, au fost adăugate multe caracteristici pentru a face dispozitivul funcțional și capabil să înlocuiască un computer și o tabletă. Acesta este, de exemplu, cazul modelului Z Fold 3, care a integrat stylus-ul S-Pen pentru a facilita utilizarea acestuia.

Versatilitate

Echipat cu un ecran dublu, smartphone-ul pliabil permite imersiunea tactilă în mai multe ferestre pentru multitasking. Acesta poate afișa mai multe conținuturi în același timp pe un singur panou OLED. De asemenea, poate rula două aplicații una lângă alta. Și asta nu e tot, ecranul flexibil care se poate extinde și închide prin rularea în sus vă permite să lucrați, să vizionați conținut multimedia, să efectuați apeluri video, să editați documente, să citiți mai confortabil sau pur și simplu să navigați pe internet folosind un ecran mai mare.

Robustețe și durabilitate

Aceasta este, fără îndoială, marea întrebare pe care și-o pun utilizatorii, dacă smartphone-urile cu ecran pliabil sunt durabile și robuste. Este ecranul suficient de rezistent pentru a nu se rupe la deschidere și îndoire? Dar cum rămâne cu balamaua? Problema constă tocmai în construcția acestui punct de articulare, ca să nu mai vorbim de acumularea de particule de praf. Pentru a ocoli aceste defecte, robustețea și mecanismul balamalei s-au îmbunătățit foarte mult practic la toți producătorii.

Există două mărci cunoscute care au lansat cu succes telefoane pliabile pe piață, Samsung și Huawei: În cazul Samsung, marca confirmă că folosește pe dispozitivele sale sticlă pliabilă foarte subțire și rezistentă. Aceste ecrane se pot plia și deschide de aproximativ 200.000 de ori fără probleme. În ceea ce privește Huawei, puteți cumpăra un p 50 pocket cu încredere, deoarece marca folosește o balama multidimensională întărită patentată care nu lasă spații libere atunci când este pliată.

>