Breaking news

Meniurile cu pui negru fac ravagii în restaurantele de lux

Carnea de pui negru începe să devină tot mai căutată în restaurantele de lux, unde clienții plătesc și 100 de euro pentru un astfel de meniu.

Dacă la o primă vedere, puiul negru poate provoca repulsie, iată că tot mai mulți clienți consumă în restaturantele de lux, meniuri ce includ pui negru.

Puii negri exista de foarte mult timp. Însă ei s-au regăsit o lungă perioadă doar în bucătăria asiatică.

Carnea  de pui negu întăreşte sistemul imunitar, tratează diabetul sau anemia. Poate şi din această cauză, la marile restaurante din New York dacă vrei să mănânci o supă de pui negru trebuie să o comanzi cu o zi înainte.

Nici ouăle nu sunt dintre cele obişnuite. Cu o paletă de culori care variază de la alb la maro, ouăle puilor negrii au o cantitate extrem de redusă de colesterol.

Mai mult, se spune că rasa are mai multe particularităţi neobişnuite: carnea şi oasele sunt de un albastru închis şi au nişte pene fine ca mătasea. Tocmai de aceea se numesc Silkie Chicken.