Breaking news

Membrii reţelei de proxeneţi a lui Doru Iuga îşi plăteau victimele fie cu bani fie cu mâncare

Instanţa a publicat motivarea deciziei de arestare a persoanelor implicate într-o reţea de proxeneţi din care face parte şi directorul OTV, Doru Iuga.

doru.iugaPotrivit declaraţiilor victimelor, acestea erau pălătite fie cu suc şi mâncare, sau cu sute sau chiar mii de euro.

Unul dintre minori le-a povestit anchetatorilor că era adus de două, trei ori pe săptămână la Snagov, alături de fratele lui în casa neamţului Klaus Zander pentru a face sex cu acesta. Copiilor le era frică să nu fie drogaţi şi apoi violaţi.

Minorii erau racolaţi de prin parcuri sau de la Gara de Nord de către Andrei Marius Staicovici sau de Costel Ţurcanu, poreclit “Scooby”.

Doru Iuga plătea între o sută de lei şi o sută de euro pentru o partidă de sex, fie la el acasă, fie la hotel.

Martorii au povestit judecătorului că lui Iuga “îi plac băieţii tineri, dar şi cei sub 18 ani” sau că “îi plac băieţii de 13-14 ani”.  Cei doi fraţi, au declarat că  erau minori la data la care au făcut sex cu Doru Iuga, unul având 15 ani şi celălalt 16 ani.

În faţa judecătorului, Doru Iuga şi-a recunoscut orientarea sexuală şi a vorbit despre operaţia de micşorare a stomacului pe care a suferit-o pentru a pierde din greutate.

Doru Iuga a refuzat să facă alte declaraţii în faţa instanţei şi a spus că:  „Nu voi face niciodată un titlu de glorie din orientarea mea sexuală”.

Unul dintre clienţii reţelei le-a mărturisit anchetatorilor îi plătea pe proxeneţi cu.. mici atenţii.  “Andrei m-a lăsat să întreţin relaxii sexuale cu diverşi parteneri aduşi de mine la el în dormitor în timp ce se află acasă. Pentru aceste servicii i-am dat lui Andrei mici atenţii , respective ţigări, suc, bere şi suma de 10 lei”, a declarat Sorin Mureşan, unul dintre clienţi.

Printre persoanele cercetate în dosarul de proxenetism cu bărbaţi se numără şi un preot şi un politician din Giurgiu.

Pentru şapte persoane s-au emis mandate de arestare preventiva în acest dosar. Singurul dat în urmarire a ramas Costel Turcan, zis Scooby, pe care anchetatorii nu au reuşit sa îl găsească.

>