Megascandal la FIFA. Vot trucat la Balonul de Aur

FIFA se află în mijlocul unui megascandal internațional fiind acuzată de mai mulți fotbaliști și antrenori că le-au falsificat voturile ca să-l scoată câștigător pe Messi.

messi - balonul de aurLa doar două zile de când Messi a primit pentru a patra aoră consecutiv Balonul de Aur, intrând astfel în istorie cu această performanță unică, FIFA este acuzată de blat și trucarea votului.

Potrivit datelor prezentate de FIFA, Messi a fost votat de 41,28% dintre jurnaliştii, jucătorii şi antrenorii de pe întreg mapamondul. În timp ce la amre distanță, pe locul doi s-a clasat Cristiano Ronaldo  cu 23,47% iar pe locul trei se află Andres Iniesta cu 10,78%.

Însă, mai mulţi dintre votanţi s-au plâns în presa locală din Zürich și pe Twitter că voturile le-au fost schimbate de FIFA.

Cehul Thomas Rosicky jucător Arsenal spune că: Jur că am votat cu Cristiano Ronaldo, dar FIFA a dat votul meu lui Messi.

În timp ce portarul lui Juventus, Gianluigi Buffon a declarat că: Am votat cu Cristiano Ronaldo, dar pe liste votul meu e pentru Pirlo.

Și Thiago Silva, jucător la PSG  spune că l-a votat pe Cristiano Ronaldo, dar votul lui figurează că s-a dus la Messi.

Jurnalistul indonezian Nurdin Saleh spune că a votat cu Xavi, dar votul său i-a fost atribuit lui Messi

Și selecționerul Columbiei Jose Pekerman, acuză FIFA  de trucarea votului precizând că el a votat cu Falcao, dar votul figurează la  Messi.

>