Breaking news

Mediul de lucru poate fi îmbunătățit cu ajutorul unui ventilator industrial de perete

Ventilatoarele industriale de tavan sunt instalate de obicei in zone mari, in special cele cu tavane inalte, cum ar fi depozitele, atelierele de lucru, fabricile, garajele, hambarele si spatiile de lucru industriale.

ventilatoare industrialeVentilatoarele industriale de tavan aerisesc spatiul si il lasa curat, pentru a putea controla caldura, care poate deveni insuportabila. Aceste ventilatoare ajuta la racirea aerului in timpul zilelor calduroase sau fierbinti, precum si la redarea unui flux de aer proaspat pentru a mentine echipamentele in cele mai bune conditii. Cum fac ventilatoarele de perete acest lucru? Ele imping in jos aerul care este prins pe tavan sau pe acoperis si il lasa sa circule in zona de lucru.

Avantajele ventilatoarelor industriale de perete

Ventilatoarele industriale de perete si cele de tavan ajuta, de asemenea, la reducerea costurilor electrice, timp in care ajuta si la o productivitate mai mare a afacerii. Lucratorii care se simt racorosi si confortabili atunci cand lucreaza cu utilaje si echipamente cu presiune si cu aer cald sunt lucratori fericiti si multumiti, sunt motivati sa lucreze eficient si productiv.

Majoritatea dispozitivelor din gama de ventilatoare de perete industriale se mai cunosc sub denumirea de ventilatoare de evacuare, tocmai pentru ca sunt considerate ca fiind unele din cele mai populare aparate electrice care sunt utilizate in diverse tipuri de industrii, in scopul de a scoate in mod eficient aerul uzat, umiditatea, caldura si fumul dintr-o anumita zona. Unele dintre aceste ventilatoare sunt admise si in scopul de a atrage aerul proaspat si de a-l rasfira mult mai rece si mai proaspat intr-o unitate de constructie.

Ventilatoare de evacuare pentru o mai buna productivitate

Ventilatoarele de evacuare ajuta la controlul atmosferei generale intr-o unitate de productie, pentru ca epuizeaza aerul contaminat si il ventileaza departe de muncitorii care lucreaza in sectie. Datorita acestor aparate, lucratorii ajung la o productivitate maxima, iar in plus de aceasta se elimina si vaporii substantelor toxice, care sunt prezente in aer, dar si vaporii inflamabili. Este intr-adevar una din cele mai bune alternative pentru a pastra aerul curat  din interiorul camerei si pentru a controla in mod efectiv contaminarea cu aer toxic a angajatilor, care se expun zilnic la acest pericol la locul de munca.

Ventilatorul de evacuare industriala nu ajuta numai in crearea unei atmosfere curate, in conditii de siguranta si foarte productiva pentru un spatiu de lucru. Dar si pentru a elimina daunatorii din aer si a aduce un aer proaspat si rece in zona de lucru. Ventilatoarele comerciale sunt considerate esentiale pentru controlul si monitorizarea calitatii aerului, care este la un nivel inferior. In industriile in care poluantii sunt abundenti din cauza naturii specifice a domeniului de activitate si a muncii care se desfasoara acolo, starea de sanatate a angajatilor este in joc. In astfel de locuri de munca, ventilatoarele de evacuare a aerului creeaza un mediu confortabil si pastreaza calitatea aerului sub control.

Exista diferite tipuri de ventilatoare de alimentare, de evacuare, centrifugale, de perete, axiale pe piata. Inainte de achizitia unui astfel de produs trebuie sa se ia in considerare volumul spatiului de lucru de la locul de munca, in ce scop este utilizat acesta si in ce factori de mediu este amplasat. De exemplu, un ventilator de perete trebuie pozitionat cat mai departe de produsele toxice, pentru a nu intra in reactie chimica. Pe baza acestor considerente, se poate selecta dimensiunea globala a unui ventilator si tipul de ventilator utilizat pentru a fi eficient pentru fiecare aplicatie.