Breaking news

Medicul Octavian Marcu a comandat uciderea unei paciente minore cu care întreținuse relații sexuale

Octavian Marcu, medic chirurg la Spitalul de Urgenţă Bârlad, este principalul suspect în cazul dispariţiei, în luna martie, a unei adolescente de 16 ani. Doctorul întreţinea relaţii intime cu aceasta în cabinetul său medical.

medic - pacientaMinora de 16 ani şi Octavian Marcu întreţineau relaţii intime încă din vara anului 2012, de când adolescenta i-a fost pacientă la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Anchetatorii au stabilit că adolescenta a fost supusă, la spitalul din Bârlad, unei intervenţii de întrerupere de sarcină, fără acordul părinţilor, Octavian Marcu apelând la serviciile unui coleg, medic ginecolog.

Poliţiştii au început ancheta în luna martie, în urma unei plângeri depuse de părinţii adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la şcoală, în condiţiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad.

Chemat la audieri în acest caz, la câteva zile de la sesizarea privind dispariţia fetei, medicul Octavian Marcu a depus şi el o plângere pentru şantaj împotriva adolescentei de 16 ani.

În 3 martie, susţine medicul, minora şi cu prietenul ei i-ar fi solicitat 3.500 de lei ca să nu facă publică relaţia lor. Două zile mai târziu, Octavian Marcu s-a întâlnit cu adolescenta pe strada unde se află liceul la care învăţa pentru a-i da o anumită sumă de bani. Ulterior, minora ar fi fost dusă cu maşina de către medic, potrivit propriilor declaraţii, la ieşirea din municipiul Bârlad, fiind lăsată acolo”, declara procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Medicul Octavian Marcu a devenit principalul suspect în cazul dispariţiei adolescentei ca urmare a schimbării declaraţiilor.

Octavian Marcu a venit cu foarte multe variante legate de dispariţia minorei. La un moment dat, a afirmat că atunci când a dus-o pe adolescentă la marginea oraşului ar fi predat-o la trei indivizi şi că ar fi dat suma de 4.000 de lei ca să-l scape de ea. Ulterior, chirurgul a revenit asupra acestei declaraţii şi a spus că a fabulat pe motiv că este labil psihic. Totuşi, într-o declaraţie scrisă existentă la dosarul de anchetă, medicul susţine că s-a gândit să plătească pe cineva ca să-l scape de adolescentă„, mai spune procurorul Alice Ruja.

La două zile după efectuarea percheziţiilor, atât Octavian Marcu şi soţia acestuia, Daniela Marcu, şeful Secţiei de Neurologie a Spitalului de Urgenţă Bârlad, au intrat în concediu de odihnă.

În urma perchezițiilor și a declarațiilor medicului, procurorii au deschis dosar penal pentru omor pe numele lui Octavian Marcu.