Breaking news

Medicul lui Michael Jackson, condamnat la patru ani de închisoare

Conrad Murray, își va petrece următorii patru ani din viaț după gratii, așa au decis jurații americani.

Medicul Conrad Murray a fost găsit vinovat de uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson. Jurații au decis că doctorul se face vinovat de moartea artistului.

Având în vedere că nu are antecedente, din pedeapsa maxima ar putea executa numai 2 ani, în arest la domiciliu şi sub supraveghere.

Conrad Robert Murray a fost judecat pentru moartea regelui pop. Despre el s-a spus că s-a comportat ca un angajat, care executa ceea ce i se ordona, şi nu ca un cadru medical.

Avocatul Michael Flanagan a declarat că în organismul lui Jackson s-a găsit o cantitate uriaşă de propofol, soluţie care se foloseşte în general doar în spitale la anestezii.

Potrivit raportului medico-legal, moartea regelui pop a survenit în urma adminstrării unui anestestezic puternic, de către medicul personal, producându-i o puternică intoxicație cu  propofol.

Medicul Condrad Murray i-a administrat intravenos lui Jackson, propofol – un anestezic foarte puternic, şi lorazepam, folosit în tratarea anxietăţii. Medicul personal al artistului, dr. Conrad Murray, ar fi spus poliţiştilor că îl trata pe Jackson pentru insomnie.

Michael Jackson a murit în casa sa în vara anului 2009. Pe 25 iunie, Michael Jackson a suferit un stop cardiac la casa închiriată din Holmby Hills, Los Angeles. Acesta a fost găsit de medicul său personal, acuzat de moartea pop-starului.

>