Breaking news

Medicul care l-a demascat pe Osama bin Laden, condamnat la închisoare

loading...

Deşi FBI promitea o recompensă de 5 milioane de dolari pentru persoana care ajută la identificarea şi prinderea Osama bin Laden, doctorul care l-a demascat pe terorist s-a ales cu o condamnare de 33 de ani de închisoare.

Este vorba despre un medic pakistanez care după capturarea lui bin Laden a rămas la el în ţară. Miercuri, acesta a fost condamnat la 33 de ani de închisoare de un tribunal tribal, care îl acuză de trădare, deoarece bărbatul ar fi colaborat cu CIA pentru identificarea lui bin Laden.

AFP scrie că Shakeel Afridi este chirurg şi este acuzat că a desfăşurat o campanie falsă de vaccinare la Abbottabad, oraşul în care se ascundea liderul Al-Qaida împreună cu cele patru soţii şi copiii săi. Medicul a prelevat astfel mostre de ADN, ceea ce a ajutat la capturarea şi uciderea teroristului.

Tribunalele tribale mai există încă în zonele tribale semi-autonome din Pakistan, dar orice apel este judecat ulterior de jurisdicţiile de drept comun.

Bărbatul condamnat la 33 de ani de închisoare este acuzat de trădare, iar acum se află la închisoarea centrală din Peshawar.

 

loading...