Breaking news

Medicii de gardă de la TVR 1 propun rețete de îngrijit copiii

loading...

Dana Rogoz şi bebeluşul ei de numai nouă luni vin la Medici de gardă  sâmbătă, 6 decembrie. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

Medici de gardaEdiţia din 6 decembrie a emisiunii Medici de gardă va fi una mai ales pe placul părinţilor. Sfaturi eficiente despre cum să ne îngrijim micuţii, mituri demontate de specialişti în ceea ce priveşte alimentaţia bebeluşilor, care sunt pericolele la care îi expunem pe copii atunci când ignorăm recomandările medicilor, depresia postnatală, dar şi mărturisirile unei mămici celebre sunt punctele forte ale ediţiei Medici de gardă de sâmbătă. Cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv vă dau întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii Medici de gardă, sâmbătă, de la ora 17.00.

Invitata acestei ediţii este Dana Rogoz, care a pregătit o surpriză telespectatorilor: vine însoţită de băieţelul ei de numai 9 luni, Vlad. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Doctorul oftalmolog Olga Melnic va dialoga cu Dana Rogoz despre alimentaţia celor mici şi va evidenţia riscul la care este expus un copil atunci când este hrănit într-un mod defectuos.

Un moment aparte în emisiune este efectuarea unor ecografii de ultimă generaţie chiar în studioul emisiunii Medici de gardă. Doctorul Marius Vicea Calomfirescu va realiza ecografiile de morfologie fetală folosind cel mai performant ecograf existent pe piaţă în momentul de faţă. Doctor în ştiinţe medicale, Marius Vicea Calomfirescu răspunde întrebărilor pe care şi le poate pune o viitoare mamică despre evoluţia sarcinii şi eventuale malformaţii ale fătului.

Doctorul cardiolog Nicoleta Ferariu, gazda emisiunii, îl va asista pe doctorul Calomfirescu, precizând etapele dezvoltării fătului, dar şi beneficiile investigaţiilor din timpul sarcinii.

După naşterea copilului, poaspăta mămică trebuie să fie pregătită şi să afle care este cea mai bună metodă de a avea grijă de bebeluşul ei. Cei patru medici din platou – cardiologul Nicoleta Ferariu, plasticianul Gad Renert, oftalmologul Olga Melnic şi stomatologul Alexandru Paraschiv – le recomandă tuturor părinţilor să-şi vaccineze copilul. Numai prin vaccinare îşi pot proteja micuţul de anumite boli care, odată declanşate, pot pune viaţa bebeluşului în pericol. La Medici de gardă, telespectatorii vor primi informaţii despre cum acţionează vaccinul şi care sunt beneficiile sale.

Depresia postnatală este un alt subiect de mare interes pentru mame, dar si pentru familiile acestora. La Medici de gardă, aflăm cu toţii cum depistăm apariţia depresiei postpartum, cum se simte o persoană afectată de această tulburare emoţională şi ce trebuie făcut în momentul în care primele apar semne ale depresiei postnatale.

Show-ul medical Medici de gardă a fost lansat la TVR 1, TVR HD, TVR+ în 18 octombrie. Format original, produs de regizorul Petre Năstase, emisiunea, desfăşurată în mod curent pe intervalul 17.00-18.00 în fiecare sâmbătă, îi ajută pe telespectatori să pătrundă în lumea medicală în cel mai spectaculos mod cu putinţă. Emisiunea este prezentată de o echipă tânără şi entuziastă de medici, din care fac parte cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv.

Cei patru Medici de gardă educă publicul larg cum să se menţină sănătos prin respectarea celor mai eficiente şi verificate metode. Medicii de gardă aduc în faţa telespectatorilor realităţile medicale ale momentului şi atrag atenţia asupra pericolelor la care ne expunem fiecare dintre noi atunci când ignorăm sfatul doctorilor.

loading...