Breaking news

Medaliat cu bronz la europene, însă nu va merge la Olimpiadă

Norbert Trandafir, a adus singura medalie a delegației României la Europenele de Natație de la Debrecen, dar nu este selectat să meargă și la Jocurile Olimpice de la Londra.

Incredibil dar adevărat. Aberațiile în sportul românesc continuă. Deși a obținut o medalie de bronz la 100 metri liber, în condițiile în care în țară sunt doar două bazine olimpice, Norbert Trandafir nu va merge la Olimpiada de la Londra. Motivul? Nu ar fi îndeplinit baremul A de calificare.

Norbert nu a reușit să-și facă baremul de calificare, și pentru o secundă ar putea să rateze Olimpiada.

Preşedintele Octavian Morariu spune că Comitetul Olimpic şi Sportiv Român are ca şi criteriu principal de selecţie în delegaţia olimpică îndeplinirea baremului A, baremul B fiind unul inferior.

Însă pentru că a obținut medalia de bronz la europene, COSR a făcut demersuri pentru obținerea unei derogări la îndeplinirea baremului A şi asteaptă răspunsul oficial din partea Federaţiei Internaţionale de Nataţie. Însă problema este la Federaţia Română de Nataţie,  care a impus baremul pentru calificare la Olimpiadă.

Sper să ajung la Jocurile Olimpice. Anul acesta au fost introduse baremuri foarte ridicate. Eu am de mult timp al doilea barem, B, însă federaţia română acceptă doar baremul A şi pentru asta mai aveam nevoie de încă o zecime. În loc de 49:08, trebuie să înot 49:07. Nu este imposibil, dar este foarte greu. În finala europeană a reuşit o singură persoană acest barem”, a declarat Norbert Trandafir.

 

>