Breaking news

Materialul de izolatie fonica este mai important decat ti-ai fi imaginat!

Linistea este un lux pe care putini si-l mai pot permite in aceasta lume extrem de agitata si zgomotoasa. Sa zicem ca linistea inca nu este un miraj greu de atins, insa asta numai daca ai investit cum trebuie in izolatie fonica. Izolatia fonica vine sub forma mai multor materiale ce pot fi aplicate pe zidurile interioare sau exterioare al casei.
Magazinul e-izolatii.ro ofera o gama vasta de produse din gama de materiale pentru izolatie fonica la preturi avantajoase pentru toata lumea. Materiale precum saltele lamelare vata bazaltica, pot face o diferenta enorma mai ales in cartierele foarte aglomerate cu poluare fonica ridicata.
Izolarea termica si fonica se poate face pentru echipamentelr de distributie a caldurii si aerului precum: boilere; rezervoare; conducte si sisteme de ventilatie si alte suprafete curbe.
Avantajele unui astfel de material:
-Termoizolator excelent la temperaturi ridicate nu degajeaza fum si nu curge;
-Are capacitati superioare de termo si fonoizolatie;
-Impermeabil pe toata sectiunea, picaturile de apa se scurg de pe suprafata, dar in acelasi timp permeabil la vapori;
-Nu dauneaza sanatatii;
-Are forma si volumul constant pe toata durata de viata
-Nu este supus procesului de imbatranire;
-Este rezistent la micro-organisme si la rozatoare;
-Este usor de modelat prin taiere;
-Previne aparitia condensului datorita materialului pe baza de structura cu celule inchise;
-Solutie sigura in caz de incendiu: nu propaga si nu intretine arderea si
impiedica extinderea focului.
Efectuarea unor lucrari de izolare fonica in casa proprie, inseamna a face fata unei probleme care este din ce in ce mai ridicata de gospodariile franceze. Dupa izolarea termica, reducerea poluarii fonice reprezinta un confort acustic considerabil zilnic.
O mare parte a populatiei din Romania, care se apropie de 80%, ar considera nivelul de zgomot ca fiind una dintre cele mai semnificative neplaceri din viata de zi cu zi. O cifra de inteles, avand in vedere ca poluarea fonica este cauza problemelor medicale si uneori probleme de sanatate foarte grave, incepand cu lipsa somnului. Echilibrul psihologic este preocupat, precum si sanatatea fizica buna, deoarece putem cita si probleme de depresie, oboseala constanta, iritabilitate sau probleme cardiace, cum ar fi hipertensiunea arteriala. Cu alte cuvinte, prezenta zgomotului in casa nu este doar un disconfort permanent, ci este si o neplacere periculoasa care afecteaza in mod direct bunastarea si sanatatea ocupantilor. Cu toate acestea, in mod natural, zgomotul si decibelii tind sa se propage prin pereti si in aer. Izolarea fonica a unei pardoseli face posibila in special limitarea zgomotului si a undelor sonore cauzate de pasi, rezonanta impacturilor cauzate de caderea sau spargerea obiectelor. Izolarea podelei limiteaza, de asemenea, sunetele care circula in aer (acest lucru se numeste „zgomot aerian”), cum ar fi vocile si zgomotul provenit de la echipamente audiovizuale (televizor, sistem hi-fi etc.).
Deci, in general, locuinta este izolata la peretii exteriori pentru a face locuinta cat mai etansa posibil, in special pentru a face fata temperaturilor exterioare. Pe de alta parte, izolatia termica este o tehnica esentiala pentru a proteja impotriva frigului sau caldurii. O tehnica care economiseste, de asemenea, multa energie la costurile de incalzire. In timp ce izolarea fonica este o izolatie diferita. Se bazeaza pe diferite materiale si o tehnica de instalare distincta. Este bine de stiut ca este posibil sa combinati aceste doua tehnici de izolare intr-un singur loc de munca.
Pentru pereti, pereti despartitori sau tavan, puteti izola cu izolatie fibroasa. Acestea din urma izoleaza datorita structurii lor fibroase si flexibile. Putem remarca vata minerala, cum ar fi vata de sticla sau vata de stanca. Astfel, izolatori de origine vegetala sau animala.
Izolarea fonica a pardoselii previne neplacerile, oferind in acelasi timp o serie de avantaje directe: zgomotele care trec de la un etaj la altul sunt amortizate de izolatia podelei. In plus, pardoselile de tip parchet, care sunt relativ zgomotoase atunci cand exista trafic, sunt astfel mai putin enervante. Daca sunteti muzician sau daca unul dintre membrii gospodariei canta la un instrument, aveti posibilitatea de a crea o camera dedicata exclusiv practicarii artei voastre, deoarece este izolata fonetic. Izolarea fonica va va permite sa dati volumul la maxim atunci cand cantati la instrumentul. Relatiile de vecinatate tind sa se imbunatateasca de indata ce zgomotele daunatoare inceteaza sa mai fie auzite, mai ales in cazul unei cladiri in care cazarea unora este mai mare decat cea a altora sau invers. Prin urmare, renovarea pardoselii este o alegere deosebit de potrivita in acest caz specific.
Trebuie remarcat faptul ca combinarea izolatiei fonice si termice este perfect posibila, indiferent de tipul de locuinta in cauza.
Vata minerala (material izolator mineral, adica neorganic, cum ar fi vata de sticla, vata de stanca) si vata naturala (fibre vegetale, fibre de lemn, fibra de pluta, vata de celuloza sau chiar lana naturala, cum ar fi lana canepa) sunt materiale care sunt deja eficiente impotriva pierderii de caldura.
Aceste materiale izolante sunt utilizate la fabricarea placilor termoizolante si sunt potrivite si pentru placile izolante fonice. Cu toate acestea, in cazul izolatiei naturale, este important sa alegeti panouri cu materiale izolatoare de densitate mare. Prin urmare, se refera la izolatia naturala, cum ar fi vata de canepa.
In plus, ca si izolarea fonica a peretilor, izolarea podelei este esentiala: trebuie sa stiti ca aproximativ 10% din pierderile de caldura se produc prin podea. Cu alte cuvinte, izolarea fonica si termica a casei reduce utilizarea sistemului de incalzire pentru un confort similar. Reducerea consumului care are repercusiuni directe asupra facturilor la energie, pe langa izolarea fonica a camerelor.

>