Breaking news

Măsuri de siguranţă pentru şoferii de basculante

loading...

Basculantele sunt vehicule extrem de comune pe santierele de constructii. Insa, asta nu inseamna ca sunt lipsite de riscuri pentru soferi si ca nu au nevoie sa fie manuite cu atentie. Exista cateva riscuri la care se expun soferii de basculante daca nu cunosc toate regulile pentru operarea acestora si nu isi iau masurile de precautie necesare pentru evitarea accidentelor.

Mentineti stabilitatea. Oricat de simplu si de evident ar parea, este vital ca basculanta sa ramana stabila in orice moment. Cu cat camionul este mai mare, cu atat exista riscul ca basculanta sa se rastoarne. Nu incercati sa supra-incarcati camionul, pentru ca asta va duce fara doar si poate la instabilitate. De asemenea, asigurati-va intotdeauna ca incarcatura este asezata in mod adecvat in camion. Verificati in mod regulat presiunea in cauciucuri de asemenea, pentru ca suspensia corecta este extrem de importanta in asigurarea stabilitatii camionului.

Asigurati-va intotdeauna la cablurile de tensiune. Aceasta este, din pacate, cea mai comuna cauza de accidente fatale in operarea de camioane basculante. Este bine ca soferii de basculante sa se asigure intotdeauna ca nu lovesc cablurile de tensiune inainte sa ridice bena.

Faceti intotdeauna verificarile de rutina. Sigur ca suna simplu si veti spune ca toata lumea stie ca sunt necesare aceste verificari, insa din pacate nu toata lumea le si face.

Asadar, este important sa va reamintim, inca o data, ca una dintre conditiile de operare in siguranta a basculantelor este sa verificati mereu cateva aspecte. Astfel, de fiecare data inainte de a porni de pe loc, verificati daca exista semne de avarii externe, verificati daca anvelopele sunt umflate in mod corespunzator, daca piulitele sunt bine stranse, verificati de asemenea daca este nevoie sa schimbati cauciucurile, si daca aveti parbrizul curat. La pornirea basculantei, verificati daca farurile si stopurile functioneaza corespunzator, si apoi daca puteti ridica bena fara probleme. De asemenea, asigurati-va ca starea franelor este perfecta si ca puteti porni la drum fara probleme.

Daca remarcati orice semn al unei eventuale probleme, nu porniti la drum, oricat de urgent ar fi, considerand ca nu se va intampla nimic pe termen scurt. Adresati-va imediat unui service autorizat care va poate rezolva problema si abia apoi va puteti deplasa in conditii de siguranta.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>