Breaking news

Mașina de tocat carne perfectă – cum o alegi?

Mașina de tocat este un electrocasnic ce nu trebuie să lipsească din bucătăria oricărei gospodine. Fie că pregătești conservele pentru iarnă, fie vrei să toci carnea pentru sarmale sau alte feluri de mâncare, o mașină de tocat electrică te ajută să eficientizezi întregul proces, astfel încât să mai ai timp și pentru tine. 

Cu o largă varietate de modele existente pe piață, cum o alegi pe cea mai potrivită? Ce considerente trebuie să iei în calcul? Prețul este important? La toate aceste întrebări răspundem în acest articol.

Faptul că acum dispunem de posibilitatea de a toca acasă orice tip de carne pentru preparate este absolut extraordinar! Nimic nu este mai important decât sănătatea familiei, iar tocând acasă carnea poți fi sigură că nu sunt adăugați conservanți, E-uri sau alți aditivi alimentari.

Atunci când vrei să cumperi o mașină de carne tocată trebuie să iei în calcul folosirea ei pe tot parcursul anului, nu doar de Sărbători sau la început de toamnă. Oricând vrei să prepari feluri de mâncare ce au la bază carnea tocată o mașină bună te ajută în acest sens și îți garantează prospețimea și calitatea ingredientelor utilizate.

Ce caracteristici sunt importante în alegerea mașinii de tocat carne?

Nu prețul este important, ci alte criterii, care influențează calitatea mașinii de tocat. Iată la ce să acorzi atenție:

Puterea motorului

Când te uiți după mașini de tocat carne puterea motorului este considerent pe care trebuie să îl ai în vedere. Puterea este exprimată în watti și indică rapiditatea cu care aceasta poate procesa alimentele (carnea, legumele sau fructele). Cu cât puterea este mai mare, cu atât mașina de tocat carne este mai eficientă.

Puterea motorului variază între 500 wati si 2000 wati. Dacă vrei o mașină de tocat carne care să proceseze rapid alimentele, dar să aibă și un consum mic de energie electrică, cel mai bine ar fi să te îndrepți către modelele de 1500 wați.

Capacitatea de tocat

În general, capacitatea de tocare este strâns legată de puterea motorului și de tipul de alimente (legume, carne etc). Se calculează în cantitatea de alimente pe care mașina de tocat le poate procesa într-un minut. 

Funcțiile disponibile

În general, mașina de tocat carne nu dispune de foarte multe funcții, însă sunt câteva esențiale pe care un model bun le are: reverse, auto oprire sau reglare a vitezei. Acestea nu te ajută doar să reglezi intensitatea când toci alimentele, ci sunt și elemente de siguranță: motorul se oprește automat, iar cu funcția reverse reușești să deblochezi alimentele oprite în mașină.

Materialele din care este construită

Calitatea materialelor folosite în construcția mașinii de tocat indică durabilitatea și rezistența, de aceea cele mai bune sunt modelele create din oțel inoxidabil sau alte materiale dure. 

Accesoriile incluse

Este de preferat ca mașina de tocat carne aleasă să aibă mai multe accesorii incluse, pe care să nu trebuiască să le cumperi ulterior: site cu mărimi diferite de tocat (tocat fin, mediu și mare), site pentru legume și fructe, accesorii pentru cârnați etc. Un mare plus ar fi să poată fi spălate la mașina de spălat vase automată.

Prețul și garanția

O mașină de tocat bună costă, dar te vei bucura de eficiență, durabilitate și rezistență bună în timp. Un preț mic denotă o calitate îndoielnică, iar modelul ales s-ar putea să te lase fix când ai cea mai mare nevoie de el. În ceea ce privește garanția, optează pentru modele cu o garanție între 2 și 3 ani, precum cele de pe rohnson.ro. 

Dacă ești în căutarea unor mașini de tocat practice și de calitate, consultă gama de masini de tocat de pe rohnson.ro. Ai la dispoziție modele variate, în funcție de nevoile tale și de bugetul de care dispui. 

Sursa foto: Istock.com