Breaking news

Masa de consiliu: cum alegi această piesă de mobilă office

Rotundă sau pătrată, ovală sau în formă de U, masa de conferință este disponibilă într-o mulțime de variante. Desigur că varietatea este bună însă câteodată multitudinea de opțiuni poate fi derutantă și pus în fața atâtor modele te poți simți copleșit: ce alegi, cum alegi? Dincolo de factori ca designul sau culoarea, în alegerea unei mese de conferință care să se potrivească atât spațiului de care dispui cât și cerințelor de ordin logistic ar trebui să țină cont și de criterii de ordin funcțional. Despre acestea îți vorbim în cele ce urmează, cu speranța că te vom ajuta să alegi cea mai bună masă de conferință pentru spațiul tău de birouri.

Criteriile de selecție ale unei mese de conferință

Cerințe specifice și destinație

Prin destinație ne referim la situația în care spațiul tău de birouri dispune de săli de meeting dedicate unor departamente sau unor echipe anume. Dacă nu există decât o singură sală atunci lucrurile sunt simple din această perspectivă însă în primul caz va trebui să te gândești la nevoile specifice ale celor ce vor utiliza masa de consiliu pe care le-o vei pune la dispoziție. Un departament de designeri, ilustratori sau proiectanți ar putea avea nevoie de o masă de consiliu diferită de cea care ar mulțumi o echipă de programatori, de exemplu. Ca să rezolvi această situație ar fi bine să vorbești cu cei ce urmează să folosească mesele de conferință.

Tot acum este momentul să te întrebi câte persoane vor folosi masa de consiliu în același timp.

Dimensiunea sălii de consiliu

Acesta este un considerent foarte important întrucât dimensiunea încăperii este cea care va determina nu doar dimensiunea ci și forma mesei de consiliu. Este obligatoriu să măsori și să notezi cu atenție dimensiunile sălii pe care o amenajezi și abia apoi să stabilești ce dimensiuni va avea masa. Nu uita însă să iei în calcul spațiul pe care trebuie să îl lași liber în jurul mesei de conferință atât pentru a permite persoanelor să se așeze și să se ridice de pe scaune, cât și pentru a permite participanților la ședință să se deplaseze în jurul mesei. Și încă ceva: dacă plănuiești să amplasezi în încăpere și alte piese de mobilier office (comodă, bibliotecă, bar, etc) ori dacă sala va fi echipată cu ecran de proiecție pentru videoproiector ori cu un ecran TV, ține cont și de acestea atunci când stabilești cât de mare va fi masa de consiliu.

Aici mai precizăm că pentru situațiile în care numărul participanților la întâlnire este mai mare decât de obicei, există și varianta unei mese de consiliu extensibilă.

Forma mesei de consiliu

Când vine vorba despre forma mesei de consiliu, alegerea îți aparține în totalitate. Iată însă câteva informații despre cele mai comune forme de mese de conferință, informații care te pot ajuta să iei decizia corecta. Pentru inspirație, aici găsești mese de conferință cu forme diferite: mese ovale, mese în U, etc.

  • Masa de conferințe dreptunghiulara este un model clasic de masă, ideal pentru spațiile lungi. Din punct de vedere al numărului de ocupanți masa de consiliu dreptunghiulară are o capacitate mai mare decât mesele cu dimensiuni comparabile dar cu altă formă.

  • Masa de conferință pătrată și cea rotundă sunt mase de dimensiuni relativ reduse, potrivite în săli mai mici și care pot avea capacitate de 12 persoane. Sunt ideale acolo unde se lucrează în echipă, în grupuri mici de persoane.

Criteriile enumerate mai sus nu sunt singurele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi masa de conferințe. Ar trebui să te gândești la ergonomia mesei, la echiparea ei cu prize și canal pentru ascunderea cablurilor, tipul de picioare, materialul din care este confecționată masa, etc. O masă de conferințe care să bifeze toate criteriile enumerate aici, nu poate fi cumpărată ”de-a gata” dar din fericire există producători de mobilă office la comandă ca Moff.ro care nu doar că îți propun modele de mese de consiliu special concepute pentru spațiile de birouri ci îți permit să personalizezi modelele respective până în cele mai mici detalii: culoare, accesorii, dimensiuni, forme. Mai mult poți vorbi cu echipa de proiectare a producătorului pentru a le transmite cerințele tale specifice și vei obține un produs tailor made, special creat pentru nevoile tale de oameni care au experiență considerabilă în domeniul mobilierului office.

Sursa foto: pexels.com

>