Breaking news

Mărturiile şocante ale unor adolescenţi gay cu inimile zdrobite de ură – VIDEO

Strigau după mine «Poponarule! Homalăule!» . Nimeni nu ar trebui să fie tratat aşa. Se comportă ca şi cum ai fi un gunoi pe care îl pot arunca. Te fac să te simţi lipsit de putere, slab şi fără apărare. Iar când le spui profesorilor, ei nu fac nimic.” Aceasta este mărturia unui copil hărţuit de foştii colegi de şcoală, din cauza faptului că era perceput ca fiind gay.

Adolescenţii gay şi cei percepuţi ca fiind gay sunt cei mai predispuşi la gânduri suicidare sau la tentativă de suicid din cauza actelor reptate de hărţuire, la care sunt supuşi de colegii de şcoală.

În urma unui val de sinucideri declanşat la sfârşitul anului 2010, unele şcoli din Statele Unite au decis să introducă în programa şcolară de educaţie civică, teme privind orientarea sexuală. De asemenea, s-a introdus consiliere la clasă împotriva actelor de hărţuire între elevi şi s-au prevăzut măsuri de sancţionare fermă a actelor de violenţă verbală sau fizică făptuite de elevii cu tendinţe anti-sociale.

O şcoală publică din Minneapolis, statul Minnesota, a luat astfel de măsuri, iar părinţii adolescenţilor hărţuiţi în alte instituţii au decis să-şi transfere copiii aici, deoarece mediul s-a dovedit a fi mult mai paşnic.

În cadrul unei emisiuni realizate de Anderson Cooper pentru CNN, câţiva dintre elevi au descris suferinţa prin care au trecut în fostele şcoli, unde profesorii nu vroiau sau nu aveau voie să discute cu elevii despre orientarea sexuală, despre discriminare sau despre actele de hărţuire care se petreceau zilnic pe culoare.

Mai jos sunt trei înregistrări în care elevii povestesc despre actele de hărţuire verbală sau fizică la care au fost supuşi, iar consilierii explică felul în care funcţionează fenomenul hărţuirilor din şcoli şi modul în care acesta ar putea fi combătut în mod eficient.

Citeşte aici întregul articol scris de CNN.

Click aici pentru siteul campaniei “It Getts Better – Va fi mai bine”, în cadrul căreia oameni simpli şi demnitari din întreaga lume transmit mesaje de încurajare adolescenţilor gay şi nu numai, care se confruntă cu acte de hărţuire.

 

>