Breaking news

Marketa Vondrousova a cucerit titlul la Wimbledon

Marketa Vondrousova a devenit sâmbătă, în premieră campionaă de  Grand Slam. Cehoaica a învins-o pe Ons Jabeur în finala de la Wimbledon.

Marketa Vondrousova, aflată pe locul 46 mondial la startul turneului londonez, a reușit să devină în premieră campioană la Wimbledon și să-și treacă în palmares primul titlu de Grand Slam.

Sâmbătă, deși a fost condusă cu 2-4 și 1-3, dar de fiecare dată a reușit să revină în set și s-a impus cu 6-4, 6-4, după o oră și 20 de minute de joc.

A fost a doua sa finală de Grand Slam din carieră, după ce prima, în 2019, la Roland Garros a fost peirdută în fața polonezei Iga Swiatek.

Sotul cehoaicei a asitat la meci din tribuna oficială, a fost primul meci la care a asitat acesta la Wimbledon, întrucât a stat acasă să abiă grijă de pisici. Mâine, cei doi, celebrează un an de la căsătorie.

Marketa Vondrousova devine prima campioană la Wimbledon care nu este cap de serie al turneului de tenis.

Ons Jabeur, aclificată pentru al doilea an consecutiv în finala de la Wimbledon, pierde a treia finală de Grand Slam din carieră după ce în 2022 a cedat la US Open în fața polonezei Iga Swiatek. La ceremonia de premiere, tunisianca a izbucnit în lacrimi, copleșită de emoții.

Jabeur rămâne pe locul 6 mondial, iar cehoaica urcă în premieră pe locul 10 mondial.

>