Breaking news

Marius Manole: Teatrul din Brăila a dispărut de pe harta teatrală, a ajuns cămin cultural

Actorul Marius Manole, aflat zilele acestea la festivalul “Ideo Ideis” din Alexandria, a acordat un interviu pentru Adevărul TV, în care vorbeşte despre situaţa dezastruoasă creată la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila de către conducere.

marius-manole-ideo-ideis-teatrul-maria-filotti-braila-directorÎntr-un an de zile acest teatru a reuşit să ajungă o casă de cultură. Eu cred că ăsta a fost şi scopul. Teatrul «Maria Filotti» era un teatru care acum câţiva ani era undeva foarte sus, era un brand foarte puternic. Nu ştiu dacă aţi mai auzit ceva despre Teatrul «Maria Filotti» în ultimul an. E gata! A dispărut de pe harta teatrală” spune Marius Manole, care şi-a început cariera în 2001 la Teatrul din Brăila.

Am luptat pentru Teatrul «Maria Filotti» din Brăila, pentru colegii mei de acolo, actori, care momentan au un director… ce să zic… un domn care n-ar trebui să fie director în acel teatru, n-ar trebui să fie director în niciun teatru. […] Un domn care într-un an de zile n-a reuşit să facă nimic în teatrul ăla. Un domn care vine în şlapi şi în pantaloni scurţi la teatru şi care are pretenţia să se repete numai cu el în sală, pentru că el vrea să facă educaţia actorilor despre arta vorbirii sau multe alte lucruri. E nedrept ce se întâmplă acolo. Teatrul «Maria Filotti» era un teatru care acum câţiva ani era undeva foarte sus, era un brand foarte puternic, era unul dintre teatrele care chiar funcţionau, în care chiar se întâmplau lucruri, în care regizori ca Radu Apostol, Victor Ioan Frunză, Radu Afrim şi mulţi, mulţi alţii au venit şi au făcut spectacole mari acolo. Acum doi ani, înainte ca acest domn să ia directoratul, ne amintim că spectacolul lui Radu Afrim, «Pillowman», a fost nominalizat la gala UNITER, iar într-un an de zile acest teatru a reuşit să ajungă o casă de cultură. Eu cred că ăsta a fost şi scopul. Nu ştiu dacă al primăriei din Brăila sau al cuiva, al Ministerului Culturii, habar nu am, dar a fost un scop mizerabil care a fost atins. Nu ştiu dacă aţi mai auzit ceva despre Teatrul «Maria Filotti» în ultimul an. E gata! A dispărut de pe harta teatrală, ceea ce e foarte trist. Aşa că m-am luptat cumva ca acest domn să dispară de la conducerea teatrului şi să fie adus un om care să fie iubitor de teatru, dacă nu cunoscător. Măcar iubitor de teatru! […] Sunt multe lucruri nedrepte şi multe lucruri pentru care, poate dacă ne-am uni, s-ar găsi rezolvare mai uşor”, spune Marius Manole.

Marius Manole, cel mai apreciat actor din generaţia sa, nu este singura personalitate din lumea teatrului care deplânge dezastrul petrecut în instituţia brăileană. Regizorul Radu Afrim îşi exprima indignarea în cadrul unui interviu acordat recent redactorilor exclusivNEWS.ro şi explica faptul că nu are de gând să mai colaboreze cu teatrul brăilean până când actualul director, Mircea Bodolan, nu va părăsi funcţia.

De asemenea, la sfârşitul stagiunii trecute, un alt regizor, Cristian Theodor Popescu, a anulat montarea unui spectacol, pe care trebuia să îl pună în scenă la Brăila.

Click aici pentru inregistrarea interviului cu Marius Manole.

15-teatrul-maria-filotti-braila-spectacol-sala-scandal-director-actorii-trupa

1-teatrul-maria-filotti-braila-spectacol-sala-scandal-director-actorii-trupa

1-teatrul-maria-filotti-braila-spectacol-imagine-fotografie-scandal-aurel-simionescu-mircea-bodolan

>