Breaking news

Marius Manole în dialoguri Nocturne cu Marina Constantinescu, la TVR 1

Într-o emisiune ca o spovedanie, actorul Marius Manole vorbeşte despre publicul rus de teatru, cariera  de actor, viaţă, moarte, teatru în 24 octombrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.   

marina constantinescu - marius manole „Actorul este un specimen destul de dificil şi un animal destul de scârbos. Nu rezistă în haită dacă nu are un şef foarte puternic”, îşi începe Marius Manole povestea.

Vorbind despre regretul de a nu fi avut un mentor la început de carieră, Marius Manole face, la Nocture de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o radiografie a propriei meserii.

Invitatul Marinei Constantinescu la ediţia Nocturne de vineri, 24 octombrie, este actorul Marius Manole. Din această toamnă, poveştile culturale depănate în miez de noapte, la Nocturne, pot fi urmărite fiecare vineri, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Invitatul Nocturnelor este, deşi nu-i place să spună asta cu voce tare, unul dintre cei mai iubiţi, apreciaţi şi solicitaţi actori ai momentului. Angajat al Teatrului Naţional, dar care lucrează şi la Teatrul Bulandra, Metropolis, la Teatrul de Comedie, la Arcub, la Godot etc., Marius Manole are zile cu 3 sau chiar 5 spectacole pe zi, în piese pe care orice actor le visează.

Întors de la Moscova, unde a jucat în piesa „Însemnările unui nebun”, de Gogol, Marius Manole are cele mai calde amintiri despre ruşi: „Ruşii sunt un public draguţ. Ori noi suntem foarte buni, ori ei sunt foarte îngăduitori!”

Într-o emisiune ca o spovedanie, Marius Manole mărturiseşte: „Când am venit în Bucureşti, mă deranja că nu aveam amintiri, nu aveam de ce să mă leg. Pentru mine, oraşele poartă numele persoanei de care m-am îndrăgostit acolo”. Iar Marina Constantinescu vine cu o completare: „În orice poveste de teatru există iubire, pentru că teatrul vorbeşte despre oameni. Şi chiar şi când există multă ură, tot despre iubire este vorba!”

Acum m-am agăţat de viaţă. Ani la rândul am crezut că teatrul este punctul de care am nevoie, că e insula mea. Până când mi-am dat seama că meseria o poţi face atunci când iubeşti viaţa, nu când o urăşti. Cum am făcut eu…“, se destăinuie Marius Manole în aceeaşi ediţie a Nocturnelor.  De urmărit vineri, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

>