Breaking news

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, argint la dublu rame la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România a cucerit încă o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au cucerit medalia de argint în proba de dublu rame. Este cea de-a treia medalie la canotaj pentru România la Tokyo şi a patra de la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice.

Românii au început mai greu finala, fiind pe locul cinci din şase la primul punct de control de la 500 metri, apoi au crescut treptat, au revenit pe locul trei la 1000 metri şi pe doi la 1500 metri, poziţie pe care au păstrat-o până la final.

Românii au fost la doar jumătate de barcă faţă de coraţii Sinkovic care au cucerit aurul iar bronzul a revenit echipajului din Danemarca.

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au avut un finiş fantastic, trecând linia de sosire pe locul doi, cu un timp de 6 minute, 16 secunde şi 58 de sutimi. Dacă reuşeau să înoate la fel de bine ca în semifinale, când au terminat cursa în 6 minute, 13 secunde şi 51 sutimi, românii aveau aurul olimpic.

Este cea de-a treia medalie cucerită de canotorii români la Tokyo, după aurul de la dublu vâsle adus de Simona Radiș şi Ancuța Bodnar şi argintul cucerit de Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari în proba de patru rame.

La aceste trei medalii de la canotaj se adaugă şi argintul cucerit de Ana Maria Popescu la spadă feminin. Astfel în în acest moment, România are patru medalii, un aur şi trei de argint, ocupând locul 18 în clasamentul intermediar de la Jocurile Olimpice 2020.

>