Breaking news

Marius Copil a urcat șase locuri în clasamentul ATP

Marius Copil a urcat șase locuri în clasamentul ATP de simplu masculin, reușind să revină astfel în top 200 jucători la nivel mondial. Victor Hănescu rămâne cel mai bine clasat român.

marius copilMarius Copil a urcat șase locuri în ierarhia de simplu masculin a ATP, fiind de azi pe poziția 196, cu un total de 246 de puncte. Cea mai bună clasare a lui Copil la nivel mondial a fost locul 124 obținut pe 19 august 2013. Coincidență sau nu, Marius Copil ocupă același loc și în ierarhia de dublu masculin, tot 196, dar unde are un total de 368 de puncte ATP.

Victor Hănescu rămâne cel mai bine clasat român în ierarhia de simplu masculin, locul 192 ATP, deși a căzut șase locuri față de acum două săptămâni, având doar 254 de puncte.

Adrian Ungur a coborât și el 5 locuri în clasamentul de simplu masculin, până pe 193, cu un total de 254 de puncte, la fel ca și Hănescu.

Victor Crivoi dă semne de revenire în clasamentul mondial de simplu, reușind să urce 26 de locuri, până pe poziția 444, având un total de 88 de puncte ATP.

Dragoș Dima îi suflă în ceafă lui Crivoi, după ce a reușit o urcare de 31 de locuri, până pe 461, cu un total de 84 de puncte. Este cea mai bună clasare a lui Dima, din carieră, în ierarhia mondială ATP.

Luca George Tatomir a bifat cea mai mare urcare în clasamentul de simplu masculin, din această săptămână, dintre toți jucătorii români, 100 de locuri, până pe 845.

Lider al clasamentului mondial de simplu masculin rămâne sârbul Novak Djokovic, deși duminică a pierdut finala de la Roland Garros. Nole are un total de 13,845 de puncte, astfel că nu își face probleme pentru pierderea poziției de lider ATP.

Roger Federer staționează pe locul doi mondial, Andy Murray rămâne tot pe poziția a treia. În timp ce elvețianul Stanislas Wawrinka, proaspăt câștigător al Roland Garros, a urcat pe locul 4 mondial.

Nick Kyrgios, australianul minune, a reușit să urce 5 locuri, fiind de azi pe locul 25 în lume, cea mai bună clasare din carieră.

>