Breaking news

Marioara Murărescu, înmormântată cu onoruri militare la cimitirul de la Mânăstirea Cernica

Marioara Murărescu a fost înmormântată cu onoruri militare marţi,la cimitirul Mănăstirii Cernica de lângă Bucureşti. 

marioara murarescu inmormantareÎndrăgita realizatoare tv, creatoarea emisiunii ”Tezaur folcloric” de la TVR, a fost condusă de ultimul drum de fiul său, de prieteni, interpreți de muzică populară, de colegi de la Televiziunea Română dar și de oameni simpli care i-au urmărit emisiunile la tv.

Marioara Murărescu a fost înmormântată, cu onoruri militare, marţi, la Cernica, lângă părinţii ei, după ce luni admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu la sediul TVR. Marioara Murărescu a fost decorată în 2009 cu Ordinul ‘Steaua României’ în grad de Cavaler.

Patriarhul Daniel spune într-un mesaj că emisiunile Marioarei Murarescu sunt mărturia vie a legăturii păstrate şi cultivate permanent cu Biserica.

Marioara Murărescu şi-a început cariera în Radiodifuziunea Română în 1972, iar din 1977 a lucrat la emisiuni folclorice şi programe speciale în TVR. A conceput şi a realizat emisiunea „Tezaur folcloric” timp de 30 de ani, fiind una dintre cele mai longevive emisiuni de televiziune.

În 1988, Marioara Murărescu a organizat primul concert intitulat „Tezaur folcloric”, la Sala Radio. Marioara Murărescu a absolvit, în 1972, Academia de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie şi Muzicologie, ca şef de promoţie.

Realizatoarea de televiziune Marioara Murărescu a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani, după o lungă suferință în lupta cu cancerul.