Breaking news

Marinar român ucis pe un petrolier bombardat de un avion al armatei din Libia

Un petrolier aflat în portul Derna din Libia, a fost bombardat duminică, de un avion de luptă aparținând armatei Libiene. Un marinar român aflat la bordul petrolierului, și încă un marinar grec, au decedat în urma bombardamentului.

petrolierUn avion de luptă al armatei din Libia a lansat duminică seară o rachetă către petrolierul sub pavilion libian și cu armator grec, case se afla în portul libian Derna din Libia.

Racheta care a explodat la bordul petrolierului, a provocat moartea a doi marinari, unul român și altul grec.

Bombardamentul s-a soldat şi cu doi răniţi dintre cei 26 de membri ai echipajului petrolierului Araevo care efectua o cursă internă şi era ancorat cu 1.600 de tone de petrol în rezervoare. la bordul petrolierului se aflau 26 de membri ai echipajului, 21 sunt filipinezi, trei greci şi doi români, tată și fiu. Din păcate tânărul a murit iar tatăl acestuia a fost rănit de explozie.

Ministerul Afacerilor Externe din România spune că după incident, nava şi-a continuat cursul către Tobruk, cu destinaţia portul Pireu. În momentul în care petrolierul va ajunge în portul Pireu, reprezentanţii Ambasadei României la Atena vor acorda asistenţa consulară ce se impune în asemenea situaţii tatălui cetăţeanului român decedat, în vederea repatrierii trupului neînsufleţit al fiului său.

Armatorul navei a anunțat că va suporta toate cheltuielile aferente repatrierii corpului neînsufleţit al cetăţeanului român.

Un purtător de cuvânt al forţelor armate libiene a confirmat luni că armata a bombardat un petrolier „suspect” în portul Derna.

„Un vapor suspect a fost bombardat duminică de forţele aeriene libiene„, a declarat pentru AFP acest purtător de cuvânt, colonelul Ahmed Mesmari, adăugând că echipajul petrolierului nu s-a supus ordinelor de a se opri pentru a fi percheziţionat înainte de a intra în port.

La trei ani de când a fost înlăturat de la putere Muammar Kadhafi, Libia este condusă de două Parlamente şi două Guverne rivale, unul apropiat miliţiilor islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei) şi celălalt recunoscut de comunitatea internaţională, cu sediul la Tobruk, în apropiere de frontiera cu Egiptul.