Breaking news

Marin Cucu a cucerit primul său turneu de tenis în cadrul circuitului RTP

Marin Cucu a câştigat duminică, turneul RTP 1000 Bucureşti CUP 2021, desfăşurat la Club Sportiv Galaxy Best din Bucureşti, după ce l-a învins în finală pe Adrian Căruceriu.

Marin Cucu, prezent pentru a doua oară la un turneu RTP, a reuşit performanţa să devină în premieră Campion RTP. După o zi lungă pe parcurusul căreia a bifat cinci victorii, piteşteanul a plecat acasă cu marele trofeu dar şi cu crampele afewrente efortului fizic intens. În finală a revenit spectaculos în primul set de la 1-4, impunându-se cu 6-4. A cedat apoi setul doi cu 1-6 şi s-a reomntat rapid în super tie break unde s-a impus cu 10-4 în faţa lui Adrian Căruceriu, câştigător al RTP 1000 în 2020, an în care a jucat şi finala Turneului Campionilor RTP. Marin Cucu a fost recompensat de către RTP cu un premiu în valoare de 300 lei, o cutie cu şosete de la Laboratorul de Şosete, o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi trofeul Campionului RTP 1000, personalizat de Leonte Cupe şi Trofee. Cele 1000 de puncte RTP primite îl propulsează în premieră pe locul 29 RTP. Marin Cucu este calificat la Turneul Campionilor RTP din 7 noiembrie 2021.

Adrian Căruceriu a condus în finală dar oboseala şi căldura de afară l-au înmuiat şi a cedat în super tie break. Pentru efortul de pus după lungul drum parcurs de la Braşov la Bucureşti, Adrian Căruceriu a primit un premiu în valoare de 220 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi trofeul finalistului RTP 1000 furnizat de Leonte Cupe şi Trofee, dar şi 700 puncte RTP. Adrian Căruceriu este calificat la turneul RTP Finals a cărei primă ediţie se va desfăşura pe 31 octombrie 2021.

Marius Bortă, student în Anul I la Facultatea de Medicină din Bucureşti, a debutat duminică la RTP, în cadrul turneului RTP 1000 Bucureşti Cup 2021.

Arbitrii turneului au fost Mario Stănciulescu, Răzvan Orlando Negru, Sorin Bădărău, Mircea Trocaru, Laurenţiu Slosman, Bogdan Farcaş şi Luchian Cincu.

>