Breaking news

Marin Condescu, arestat pentru 24 de ore pentru spălare de bani, fals și uz de fals

Liderul de sindicat al minerilor din Oltenia, Marin Condescu a fost reținut marți seară de către procurori sub acuzația de spălare de bani și fals.

marin condescuMarin Condescu este acuzat de procurori de faptul că ar fi spălat bani prin clubul de fotbal FC Pandurii Tg. Jiu. Condescu ar fi împrumutat clubul de fotbal cu 2 milioane de euro după care și-a recuperat banii fără să treacă datele în registrele clubului.

Condescu recunoaște că a împrumutat clubul de fotbal, cu bani: Fără mine, fără nebunia mea, clubul Pandurii nu ar fi existat în 2013. Din 2011 şi până în 2013, din credite personale, am adus clubului, în momente de criză, 1,9 milioane de euro, cât n-a dat Ciurel de când este el la acest Complex şi cât n-a dat Călinoiu la Energia Rovinari, pe care cei doi au falimentat-o, având datorii la bugetul statului de 45 de miliarde lei. (…) Pe 2 martie 2011 este primul contract de 400.000 de euro. Pe 7 noiembrie 2011 este un alt contract de 500.000 de euro, banii pe care-i căutau acasă la mine. Se puteau duce şi să-i caute la bancă. 27 iulie 2012 este un nou contract de 500.000 de euro. O să explic pentru fiecare împrumut în parte. În 2011 nu fusesem programaţi o etapă şi dacă se mai repeta eram afară din prima divizie. Am făcut aceste împrumuturi pe perioade scurte crezând, şi din fericire s-a şi adeverit, că echipa nu va cădea niciodată din prima divizie şi că o să reuşesc să achit banii din drepturile de televiziune sau vânzarea de jucători. Până acum, am avut noroc. Al doilea împrumut, de 500.000 de euro, reprezintă datoriile pe care trebuia să le plătim către International Curtea de Argeş, fiind, la fel, ameninţaţi cu neprogramarea. În anul 2012, odată cu înfiinţarea CEO, şi greutăţile de început, am fost nevoit să fac un nou împrumut. Am salvat încă o dată clubul, pentru că nu ar fi luat licenţa. Toate aceste împrumuturi le-am făcut în perioade în care complexurile energetice nu aveau bugetele aprobate şi nu puteau furniza nici măcar ceea ce convenise.  

Pe 14 octombrie, Marin Condescu declara presei că ar fi de acord să fie reținut 24 de ore, însă numai dacă acest lucru ar însemna terminarea scandalurilor iar echipa de fotbal să fie lăsată în pace.

Dacă structurile statului sunt independente, cum cred eu, şi nu răspund la comenzile preşedintelui Consiliului Judeţean şi ale lui Ciurel, pot să afle adevărul dacă vor şi să înceteze agresiunea asupra clubului pentru că nu vor găsi nimic de natură penală. S-a făcut un control de fond de către finanţe şi nu s-a depistat nimic. (…) Dar dacă se coalizează toţi şi găsesc o anumită fisură în structurile statului pot să mă aresteze 24 de ore şi să facă ce vor ei. Un singur lucru nu pot să-l ia: locul pe care l-a ocupat această echipă. Oricare dintre ei ar veni, nici licenţa nu o vor obţine. Niciunul dintre ei – Ciurel, Călinoiu sau domnul 50-50 – nu se vor duce să facă un credit personal şi să aducă bani la club. (…) Am informaţii că se doreşte ca eu să fiu reţinut 24 de ore, pentru că ştiu că la Judecătorie nu au nicio şansă. Eu sunt dispus să mă supun acestei cereri, dacă este spre bine clubului. Să stabilească o zi în care să mi se pună cătuşe“, declara Marin Condescu pe 14 octombrie 2013.

Marin Condescu este urmărit penal pentru spălare de bani, fals și uz de fals, într-un dosar care vizează mai multe împrumuturi pe care le-a acordat Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu prin intermediul unei firme de tichete de masă.

>