Mărimea contează

Poza: Engadget.com

În cadrul marelui eveniment ce are loc zilele aceastea în Las Vegas, CES 2010, Panasonic a venit cu un produs pe măsura acestuia. Mare eveniment, mare televizor noua plasmă Panasonic Full HD 3D cu diagonala de 152 de inci. Ca să nu vă mai obosiţi voi cu calculul dimensiunii în centimetri, vă spun eu că aceasta înseamnă aproape 4 metri, mai exact 386 cm.

Plasma-gigant este un ecran  auto-iluminator ce beneficiază de tehnologia de iluminare quadro proprie Panasonic  în timp ce rezoluţia sa maximă este de 4,096 x 2,160 pixeli. Pentru că redarea imaginilor 3D este mai complicată decât redarea de imagini HD simple, iar acestea se schimbă alternativ pe ambii ochi, în mod constant, Panasonic a integrat în acest model o nouă tehnologie „cross-talk” pentru ca experienţa să fie de-a dreptul desăvârşită, iar ochii noştrii să nu sesizeze aceste interschimbări. Era vizionărilor 3D la domiciliu a început, iar aceste televizoare aduc cu ele şi apariţia unor modele de playere 3D mult mai performante. Dezvoltarea acestui domeniu este abia în faşă, încă mai avem timp să ne mărim livingul la dimensiuni de sală de sport.

Anul 2010 va rămâne în istoria tehnologiei drept „anul televizoarelor 3D”, iar Panasonic a reuşit să îşi pună amprenta cea mai mare asupra lui încă de la început.

>