Breaking news

Marii perdanți la Eurovision din ultimii 10 ani – VIDEO

În fiecare an la Eurovision există favoriți, câștigători și mari perdanți. Redactia exclusivNEWS.ro a realizat o analiză a ultimilor 10 ani de concurs Eurovision și a realizat un montaj cu cei care ar fi meritat să câștige.

eurovisionÎncepem topul marilor perdanți cu anul 2001, când trupa Antique din Grecia, cu piesa – ”Die for you”, ar fi meritat să câștige Eurovisionul. Însă publicul a decis ca reprezentanții Estoniei – Tanel&DaveBenton&2XL cu piesa – Evrybody să fie învingători. Se pare că au ales neispirat. Antique nu a ocupat decât locul 3, dar a devenit celebră în toată Europa după concurs.

În anul 2002 câștigătoare a fost Letonia prin Marie N cu piesa ”I Wanna”. O piesă care nu a spus nimic nici atunci și nici acum. România se prezenta în 2002 cu două super voci și cu o piesă foarte bună. În 2002 România ar fi trebuit să câștige Eurovisionul grației piesei -”Tell me why”, interpretată impecabil de Monica Anghel și Marcel Pavel. Era prima dată când România primea 12 puncte de la Rusia și reușea calificarea automată în anul umrător întrucât s-a clasat în primele 10 țări.

În anul 2003, trupa Fame din Suedia cu piesa – Give Me Your Love – merita să fie câștigătoare. Însă sorții au decis ca maneaua interpretată de Sertab din Turcia să fie pe primul loc.

Anul 2004 a scos-o câștigătoare pe Rsulana din Ucraina cu al ei dans sălbatic. O piesă ritmată cu infuențe folclorice inspirate de la români, dar fără prea mult aplomb în voce. Doar o mișcare scenică interesantă și atât. Marele perdant al Eurovisionului din 2004 a fost Tose Proeski din Macedonia. S-a prezentat în concurs cu o piesă foarte grea, bine interpretată și chiar a avut și un show interesant și original pe scenă. Din păcate Tose nu a mai avut timp să își ia revanșa la concursul european. În toamna lui  2007 a murit în urma unui grav accident de mașină. Spiecialiștii îi prevedeau o carieră strălucită. Era iubit atât în Macedonia, Serbia, Croația cât și în Albania. Era un fel de liant muzical între toate țările ex-iugoslave.

În 2005, Grecia a câștigat Eurovisionul prin Hlenea Paparizou cu al ei No 1. O piesă ritmată însoțită de un show fantastic. Marii perdanți ai anului 2005 au fost reprezentanții României. Luminița Anghel și Sistem cu piesa ”Let me try„ au dat lovitura la Eurovision când au reușit o clasare surprinzătoare pe locul 3. În semifinale România a acumulat mai multe puncte decât Elena Papariuzu în marea finală.

Anul 2006 a produs o surpriză de proporții. Toate pariurile, prognosticurile au fost date peste cap, după ce trupa Lordy din Finlanda cu o piesă ciudată a pus mâna pe trofeu. Au fost acuzații cum că votul a fost fraudat prin intermediul unui program de vot pe internet. Însă nimic nu s-a schimbat, Lordi au câștigat doar trofeul nu și faima europeană. Mihai Trăistariu a fost de departe cel mai mare perdant al Eurovisionului din 2006. „Tornero„ a fost o super piesă, care a făcut furori în toată europa atât înainte de concurs cât și după. Trăistariu nu a câștigat Eurovisionul dar a câștigat în schimb faimă și mulți bani.

Sarbel din Grecia cu piesa „Yasoou Maria” merita trofeul în 2007, însă acesta a mers la la sârboaica Marija Serifovic cu piesa Molitva.

După ani de așteptări, rușii au pus mâna pe trofeul Eurovision în 2008 prin cântărețul Dima Bilan cu piesa ”Belive”. Marii perdanți ai Eurovisionului din 2008 au fost reprezentanții IslandeiEuroband cu piesa – „This Is My Life”.

Anul 2009 a fost anul Norvegiei. Cu ajutorul unei povești, Alexander Rybak a câștigat inimile europenilor. la fel de bine o puteau face și reprezentanții Ajerbaidjan-ului, Aysel&Aras cu piesa plină de ritm – ”Always”.

În 2010, nemții sătui să tot iasă pe ultimul loc în clasament, au aranjat terenul pentru a pleca acasă cu trofeul. Au trimis în concurs pe lena, o neica nimeni, cu zero voce și zero prezență scenică și au pus mâna pe trofeu. Însă de departe cea mai bună piesă din toate punctele de vedere a fost cea a Republicii Moldova – ”Run away”, interpretată de Olia Tira&Sunstroke Project. Moldovenii au venit cu un show bine pus în scenă, cu o piesă originală și neinspirată dar din păcate au fost ignorați pe nedrept.

Și Eurovisionul din 2011 se anunță unul plin de controverse. Cine va câștigat trofeul european și dacă va fi cel mai bună, vom afla în 14 mai.