Breaking news

Mariana Rarinca, arestată pentru că și-a permis să-i ceară Liviei Stanciu, banii datorați

loading...

În România, dacă îndrăznești să-i ceri președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, banii datorați de aceasta, riști să ajungi după gratii. Dovadă că justiția în țara noastră se face în funcție de persoană nu de fapte.

livia stanciu si kovesi - baniDe patru luni de zile, Mariana Rarinca stă după gratii pentru că i-a trimis SMS-uri Liviei Stanciu, cerându-i banii datorați de aceasta, în cuantum de 20.000 de euro. În loc să-i restituie femeii banii, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a pus DNA pe urmele femeii și a băgat-o la închisoare ca să o învețe minte să își mai ceară banii.

Sub pretextul unui șantaj, Livia Stanciu a depus plângere la DNA, și nu la poliție, în care reclama faptul că Mariana Rarinca o amenință și șantajează pe judecătoare.

Și pentru că Livia Stanciu s-a declarat o parteneră a DNA, șefa acestei instituții, Laura Codruța Koveși a dat ordin ca procurorii să o salte de îndată pe ”șantajistă”, că doar atenta la imaginea stimabilei judecătoare.

Fără bani, fără apărare, căci avocații din oficiu fac doar act de prezență, speriați de cauza în care se judecă ”șantajarea” Liviei Stanciu, Mariana Rarinca îi trimite pe 20 august, o scrisoare lui Kovesi în care reclamă abuzurile procurorilor.

Doamnei Laura Codruţa Kovesi, Mă numesc Rarinca Mariana şi mă aflu în Penitenciarul de femei Tîrgşor. De ce mă aflu aici? Pentru că am fost acuzată de DNA că am şantajat-o pe Livia Stanciu cu suma de 20.000 euro în schimbul nedivulgarii unor ‘fapte imaginare’ cunoscute de mine despre familia Stanciu. Nici un mesaj şi nici o convorbire telefonică nu spune că am cerut aşa ceva, ci toate mesajele spun că vreau să-mi plătească datoria care o are la mine. De ce nu crede nimeni că Livia Stanciu are datorii? A se vedea somaţii de plata emise de ANAF Galaţi pe numele Livia Stanciu şi somaţii emise de EOS KSI România SRL, Departamentul Recuperare Creanţe, tot pe numele Livia Stanciu, somaţii pe care această a refuzat în mod constant să le onoreze. DNA-ul nu a fost interesat să afle, nici măcar o clipă, dacă faptele cunosccute de mine sunt sau nu imaginare. Pentru o ‘fapta imaginară’ asemănătoare cunoscută de mine s-au făcut arestări la ASE Bucureşti. Încă de la început, procurorii care m-au anchetat au fost părtinitori faţă de Livia Stanciu şi nu s-au sfiit să o arate. Fac menţiunea că dacă intenţia mea era să fac publice anumite fapte, le făceam. Motivul pentru care nu le-am făcut a fost ‘ruşinea’ că am lucrat pentru asemenea familie în al cărei cuvânt nu poţi conta indiferent de funcţia pe care o deţine. De ce DNA-ul a mobilizat o întreagă echipa, 8-9 persoane şi 2 maşini, pentru a veni la Galaţi să facă percheziţie dacă nu pentru a ridică de la mine orice petic de hârtie care ar fi prejudiciat imaginea Liviei Stanciu? De ce DNA-ul a omis să menţioneze în rechizitoriu şi în procesul-verbal de percheziţie înscrisuri în care erau menţionate fapte imaginare în legătură cu familia Stanciu? Nu vreau decât să am parte de un proces echitabil, conform Legii 135/2010 art. 8 şi să beneficiez de art. 5; 9 pc. 1; 10 pc. 1,2,5 ale aceleiaşi legi. În faţă legii vreau să fim egali în drepturi, indiferent de poziţia pe care o ocupăm în societate“, scrie Mariana Rarinca îns crisoarea către Koveși, depusă la dosar, și publicată de Lumea Justiției.

Deși această speță de șantaj, nu era de competența lor, procurorii DNA au făcut abuz de putere în acest dosar, au apelat la un agent provocator, au desfășurat logistică și personal impresionante, pentru a efectua percheziții la domiciliul femeii.

Mariana Rarinca îi cerea Liviei Stanciu, banii datorați pentru munca prestată pentru soțul judecătoarei, Andrei Stanciu care a decedat și nu a mai apucat să îi dea banii femeii.

Pentru îndrăzneala de a-și cere banii, femeia se află în arest preventiv la Penitenciarul Târgşor încă din 10 iunie 2014, așteptând ca dosarul său nr. 22674/3/2014, repartizat judecătorului Andi Mihai Malaliu de la Secţia I penală a Tribunalului Bucureşti, să îi facă dreptate.

loading...