Breaking news

Mariana Rarinca, abandonată de avocați, s-a apărat singură în procesul de șantaj cu Livia Stanciu

loading...

Mariana Rarinca, femeia în vârstă de 50 de ani, care a stat 191 de zile la închisoare din cauza denunțului făcut la DNA, de Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, a spus joi seară la Antena 3, că avocata pe care o plătise ca să o apere în proces, a lăsat-o baltă după ce i-a dat banii și că a fost nevoită să se apere singură.

livia stanciu - mariana rarincaMariana Rarinca a făcut dezvăluiri incendiare joi seară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, despre tot ce s-a întâmplat și cum a ajuns să fie aruncată în spatele gratiilor în baza reclamației de șantaj făcută de Livia Stanciu.

Mariana Rarinca a spus că o cunoaște pe Livia Stanciu din 2001, și că de atunci a început să lucreze pentru soțul acesteia, avocatul Andrei Stanciu, ca și secretară la cabinetul lui de avocatură din Galați.

Andrei Stanciu s-a mutat din 2010, definitiv la București, iar în 2011, acesta a decedat și nu a apucat să îi achite salariul restant pe opt luni de zile și nici cheltuielile cu utilitățile de la cabinetul de avocatură din Galați.

Mariana Rarinca a fost la funeraliile soțului Liviei Stanciu și a discutat cu aceasta să se ocupe în continuare de cabinet dar și de un apartament deținut de ei în Galați.

Zis și făcut, numai că în loc să își onoreze obligațiile salariale și să plătească utilitățile, Livia Stanciu a pus procurorii DNA, pe cea care i-a fost credincioasă atâția ani, ei și soțului ei.

Femeia a spus la Antena 3 că a plătit din propriul buzunar utilitățile publice de la cabinet și că a dat bani și altor clienți ai fostului ei soț, care erau nemulțumiți de serviciile oferite, doar ca să fie bine și să o protejeze pe Livia Stanciu.

Mariana Rarinca a spus că nu i-a venit să creadă când s-a trezit cu 8-9 anchetatori de la DNA și cu mascații, la poarta ei, dimineața la ora 06.00 și că a fost luată pe sus și adusă la București, ca cel mai periculos infractor.

Livia Stanciu îi dăduse în mai 2015, 500 de lei, din datoria pe care avea să i-o dea Marianei Rarinca, spunându-i că are trei carduri descoperite și că face eforturi să se achite față de ea.

O lună mai târziu, pe 4 iunie 2014, Livia Stanciu face plângere la DNA, fix în aceeași zi, Kovesi deleagă doi procurori să se ocupe de caz și tot în aceeași zi o cheamă pe judecătoare să dea declarație. Iar pe 10 iunie 2014, Tribunalul București o arestează preventiv pe Mariana Rarinca la cererea DNA, în baza unei declarații date de Livia Stanciu și a cumnatului acesteia.

Pe 30 iunie 2014, DNA a făcut rechizitoriul pe repede înainte și a trimis dosarul la Tribunalul București cu cererea expresă de a o băga la închisoare pe Mariana Rarinca.

pe 18 decembrie 2014, judecătorul Andi Malaliu de la Tribunalul București a condamnat-o pe Mariana Rarinca la 3 ani închisoare cu suspendare.

Însă, pe 20 mai, completul de doi judecători de la Curtea de Apel București, format din Risantea Gagescu şi Damian Dolache a achitat-o pe Mariana Rarinca pe motiv că fapta nu există.

“În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cpp admite apelul declarat de inculpata Rarinca Mariana împotriva sentinţei penale nr.2873/18.12.2015, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi rejudecând, în fond: În temeiul art.17 alin.2 rap. la art.16 alin.1 lit.b Cpp achita pe inculpata Rarinca Mariana sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj prev. de art.207 alin.2 şi 3 Cp cu aplic. art.13/1 din Legea nr.78/2000. Constată că inculpata a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 10.06.2014-18.12.2014”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Cu alte cuvinte nu a fost vorba de niciun șantaj la adresa Liviei Stanciu. Adică, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a făcut denunț calomnios și a mințit la DNA, doar ca să scape de datoriile pe care avea către Mariana Rarinca.

191 de zile a stat Mariana Rarinca în arest preventiv, din cauza denunțului calomnios făcut la DNA de Livia Stanciu, pe motiv că ar fi șantajat-o și că i-ar fi cerut 20.000 de euro.

În realitate, Mariana Rarinca i-a cerut doar banii de salariu și banii pentru utilități, plătiți din propriul buzunar. În total, circa 100 de milioane de lei vechi. Deci nici vorbă de 20.000 de euro și nici urmă de șantaj.

Mariana Rarinca a spus la Antena 3 că în perioada cât a stat în Arestul Poliției Capitalei a fost păzită de angajații penitenciarului ca nu cumva să ia contact cu procuroarea Angela Nicolae, și ea trimisă după gratii de Kovesi. Până și preotul închisorii știa de acest lucru și se asigura ca nu cumva cele două să se intersecteze la biserică.

Întrebată de Mihai Gâdea dacă spera că va învinge și că va ieși din închisoare, Mariana Rarinca a spus că nu, întrucât avocata pe care o angajase ca să o apere, a lăsat-o baltă după ce i-a plătit onorariul.

Astfel că i-a cerut soțului ei să-i cumpere codul penal, și în închisoare a stat și l-a citit filă cu filă și s-a apărat singură în instanță.

Întrebată de Mihai Gâdea dacă o poate ierta pe Livia Stanciu pentru ceea ce i-a făcut, Mariana Rarinca a spus răspicat că: NU.

Mariana Rarinca a spus că se va gândi dacă va mai întreprinde ceva împotriva Liviei Stanciu după această decizie de achitare.

Femeia a spus că prioritar acum este să își organizeze viața, întrucât a rămas și fără servici și fără mica afacere pe care o avea, din cauza închisorii făcute ca urmare a plângerii Liviei Stanciu.

loading...