Breaking news

Mariana Câmpeanu spune că penisonarii şi bugetarii îşi primesc banii înapoi

Noul ministru al Muncii spune că Guvernul USL va da banii înapoi bugetarilor şi pensionarilor.

Deputatul PNL, Mariana Câmpeanu, desemnată Ministru al Muncii, a spus miercuri că Guvernul USL, va restitui banii opriţi pensionarilor  şi va reîntregi salariile bugetarilor.

După patru ani de pauză, Mariana Câmpeanu are mari şanse să revină la şefia Ministerului Muncii. Deputatul PNL, spune că dacă Guvernul Ponta va fi validat de Parlament, salariile bugetarilor vor fi reântregite iar pensionari îşi primesc banii înapoi.

Este cert că (..) vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care le-au fost opriţi în mod abuziv prin contribuţiile de sănătate care au fost calculate la întreaga pensie. Termenele – cum, când, în tranşe egale, în două tranşe, în trei tranşe – vor fi stabilite de următorul Guvern, dacă va fi validat de Parlament. Aceste lucruri (reîntregirea salariile bugetarilor şi restituirea banilor pensionarilor – n.r.) se vor împlini. (…) Asta este cert. Le-a anunţat şi primul ministru. Modul de îndeplinire va fi anunţat prin Programul de guvernare şi până luni (când documentul va fi prezentat Parlamentului – n.r.) nu mai este mult„, a declarat Mariana Câmpeanu.

Vicepreședinte al PNL, Mariana Câmpeanu are 64 ani, şi a fost propusă de Victor Ponta, pentru Ministerul Muncii.

A absolvit Facultatea de Calcul economic și cibernetică economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București și Institutului Național de Administrație – formare specializată în administraţia publică pentru funcţionarii publici de conducere.

În prezent deputat, Mariana Câmpeanu a ocupat funcția de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse în anul 2008, preşedinte – secretar de stat – Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale în perioada mai 2007 –  septembrie 2008.