Breaking news

Mariana Câmpeanu: NU am niciun motiv să îmi dau demisia

loading...

Mariana Câmpeanu a declarat joi seară la emisiunea “Sinteza zilei”, de la Antena 3, că nu are nici un motiv pentru care să îşi dea demisia din funcția de Ministru al Muncii, precizând că nu a făcut nicio ilegalitate și că nu are ce să își reproșeze în plan profesional.

mariana campeanu - ministerul munciiLa o zi după ce Președintele României, Traian Băsescu, i-a cerut în mod publică să își dea demisia de la Ministerul Muncii, pe motiv că i-ar fi dat în mod ilegal, pensie de handicap, soțului ei, Mariana Câmpeanu rupe tăcerea și spune că nu are de ce să demisioneze.

Nu am de ce să îmi dau demisia. Nu am comis nicio ilegalitate. Soţul meu este o persoană care suferă de nişte afecţiuni foarte grave, care evoluează în timp. A fost timp de trei ani într-o luptă pentru viaţă. A avut cancer, a fost operat, a fost iradiat şi chimio-tratat; (…), avea ameţeli, dureri de cap, nu se scula din pat. Am fost acuzată că m-am bucurat la acei bani, la această indemnizaţie de însoţitor, dar vreau să ştiţi, că atât eu, cât şi soţul meu, am fost la Revoluţie. Nu am cerut nimic, nici certificat, nici scutiri de impozite, nici bani, nici pământ, deci nu cred că era scopul obţinerea celor 300 de lei atunci şi acum 500-600 de lei, cât a ajuns. Nu am putut fi atacată cu nimic şi atunci mi-au atacat familia. Simt că se doreşte să ajung la DNA“, a spus Mariana Câmpeanu la Antena 3.

Ministrul Muncii a declarat că a avut discuţii cu preşedintele PNL, Crin Antonescu şi cu premierul Victor Ponta, cu privire la acest aspect, fără să i se ceară să îşi dea de demisia.

Mariana Câmpeanu a spus că acest scandal a afectat-o mult și că afirmat însă că din cauza presiunii psihice la care a fost supusă, i-a lăsat senzaţia că “o să cad şi eu jos”.

La un moment dat nu mai rezişti. Şi exact cu această problemă am fost la domnul Antonescu. Simt că fizic şi psihic nu mai pot să muncesc“, a adăugat ministrul Muncii.

Victor Ponta îi ia apărarea Ministrului Muncii și spune că nu are de ce să îi ceară demisia.

Am luat decizia ca de fiecare dată când preşedintele Băsescu atacă fără argumente şi fără probe un ministru al Guvernului să îl apăr pe acel ministru. Am făcut acelaşi lucru cu toţi miniştrii şi, până când Băsescu nu-şi dovedeşte acuzaţiile, eu îmi apăr echipa de miniştri“, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

”Fac un apel la domnia sa în mod direct, dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever, care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate, să-şi prezinte demisia, fără să mai aştepte multe anchete. Dacă este adevărat că dânsul conduce, se duce, ia de la şcoală copilul, îl ia de la şcoală cu maşina de la Autoritatea Rutieră Română, să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul, pentru că aşază o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului şi aşa şifonată de acte de corupţie şi de miniştrii condamnaţi în exerciţiul funcţiunii şi alte întâmplări de acest gen”, a spus Băsescu, miercuri, într-o declarație de presă susținută la Cotroceni.

loading...