Breaking news

Mariana Bitang şi Octavian Bellu rămân antrenorii lotului olimpic de gimnastică al României

Antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu vor antrena în continuare gimnastele din România, respingând astfel zvonul cum că au părăsit lotul olimpic.

octavian bellu - gimnasteMariana Bitang şi Octavian Bellu  au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că nu au părăsit conducerea tehnică a lotului naţional de gimnastică feminină ci doar au luat o pauză în acord cu Federaţia Română de Gimnastică.

Se fac tot felul de speculaţii în numele nostru. M-am plictisit eu de câte ori am auzit că pleacă Bellu şi Bitang, dar trebuie să spun că nu e vorba de nicio plecare. Noi ne-am luat o pauză după mondiale, în acord cu FRG, chiar dacă nu suntem într-o formă contractuală cu federaţia”, a spus Mariana Bitang pentru MEDIAFAX.


Mariana Bitang a ținut să precizeze faptul că gimnastica românească se confruntă cu o gravă problemă privind baza de selecţie şi că împreună cu Bellu, FRG şi Ministerul Tineretului şi Sportului lucrează la un proiect privind revitalizarea acestui sport.

”Am avut timp să ne gândim foarte bine la sistemul românesc. Noi am făcut propuneri cu mult timp în urmă. Degeaba tot încercăm să cosmetizăm, dar nu ne uităm la marea hibă, care este selecţia primară. Nu vom avea nicio şansă în viitor. Împreună cu MTS şi FRG am lucrat la un proiect important, chiar unul de suflet, care ar duce la o bază lărgită de selecţie naţională. Nu avem resurse de la stat şi de aceea avem nevoie de un partener puternic. Aşteptăm acordul viitorului nostru partener. Din păcate, nu s-au soluţionat nici acum problemele noastre, nu avem nici acum un medic. Dar nu se pune problema plecării noastre”, a afirmat Bitang.

Octavian Bellu a declarat că activitatea lotului olimpic de gimnastică nu este afectată de plecarea lor temporară: Nu am plecat nicăieri, dar am considerat necesar după mondiale să luăm o pauză. În paralel, ne-am ocupat de toate problemele lotului, de la echipamente până la operaţii la Viena. Am fost în permanentă legătură cu colegii de la lot. Nu era o perioadă de lucru intens la lot, de aceea am gândit acest proiect de anvergură, care implică şi sprijinirea lotului pentru Jocurile Olimpice de la Rio, dar trebuie să recunoaştem că alte fete nu avem. Dacă nu facem ceva, o să vină JO 2020-2024 şi nu vom mai avea nicio şansă să luptăm cu forţele mari ale gimnasticii.

Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, a confirmat cele spuse de cei doi antrenori și dă asigurări că Bellu și Bitang nu pleacă de la lotul de gimnastică al României.