Breaking news

Marian Drăgulescu, vicecampion european la sol și sărituri

loading...

Marian Drăgulescu, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, a cucerit duminică două medalii de argint la Europenele de Gimnastică de la Berna. Drăgulescu a cucerit medaliile la sol și sărituri.

marian dragulescuMarian Drăgulescu, la 35 de ani, se află într-o formă de zile mari, fiind cel mai bun gimnast român al momentului, speranța României la o medalie la Olimpiada de la Rio.

Drăgulescu a cucerit duminică, două medalii de argint, una la sol și alta la sărituri, la Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină de la Berna.

Calificat cu a treia notă în finala de la sol, 15,033, Marian Drăgulescu a avut o evoluție mult mai bună în ultimul act și a fost notat de arbitri cu 15,333.

Rusul Nikita Nagornîi a primit 15,566 în finala de la sol și a cucerit aurul, în timp ce medalia de bronz a revenit israelianului Alexander Shatilov, 15,300.

La sărituri, Drăgulescu a ajuns în finală cu a opta medie, 14,745.  Și la acest aparat a reușit să evolueze mult mai bine în finală de cât în calificări și cu o medie de 15,316(prima săritură – 15,433, iar a doua 15,200) a cucerit argintul.

Românul a fost la egalitate cu armeanul Artur Davtian (15,316), care a luat și el argintul. Medalia de aur a fost adjudecată de ucraineanul Oleg Verniaev, cu media de 15,399 puncte.

Drăgulescu mai avea la sol trei titluri, două medalii de argint și una de bronz la Europene, precum și patru titluri mondiale și o medalie olimpică de argint.

Drăgulescu are la sărituri patru titluri mondiale, două medalii de argint și trei titluri europene.

Marius Berbecar a ocupat locul patru în finala de la paralele, duminică, la Campionatele Europene masculine de gimnastică artistică de la Berna, în timp ce Andrei Muntean s-a clasat pe locul cinci.

Berbecar, care în calificări avusese a doua notă la acest aparat (15,766), a primit în finală 15,000, fiind devansat de rusul David Beliavski, medaliat cu aur (16,033), de ucraineanul Oleg Verniaev, medaliat cu argint (15,716), și de germanul Marcel Nguyen, medaliat cu bronz (15,566).

Andrei Muntean, celălalt reprezentant al României în finala de la paralele, a ocupat locul al cincilea (14,958), după ce în calificări fusese al optulea (15,400).

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>