Breaking news

Marian Drăgulescu: Sunt dezamăgit de faptul că federația nu a avut încredere în mine

Marian Drăgulescu este dezamăgit de faptul că Federația Română de Gimnastică nu a avut încredere în el, astfel încât să-l introducă în echipa care va merge la Olimpiada de la Londra.

De 25 de ani Marian Drăgulescu face gimnastică de performanță la cel mai înalt nivel iar în ultimii 14 ani a adus o căruță de medalii europene, mondiale și olimpice.  Însă Federația Română de Gimnastică a hotărât să ignore toate aceste performanțe și să-l lase acasă pe cel mai valoros gimnast român din toate timpurile, fără a motiva cu argumente solide această decizie.

Strigător la cer este faptul că într-o singură lună, Marian Drăgulescu a fost supus la cinci testări, în cadrul cărora a primit cele mai mari note la sol și cu toate astea este lăsat acasă pe motiv că nu este ”apt 100%”.

Marian Drăgulescu nu înțelege de ce nu a fost selectat să meargă la Londra în condițiile în care și-a făcut integral și fără greșeală exercițiile la sol în cele cinci testări.

”În urma acestor testări, nu am ratat niciodată exercițiul la sol, ceea ce este un rezultat foarte bun, din cinci testări să-ți iasă cinci, e ceva. Tot ce mi s-a reproșat de către federație, a fost că nu sunt apt 100%. Eu cred că au spus asta datorită faptului că zecimea aia în plus care mi-a lipsit la executie, consta în prima diagonală unde aveam dublu salt întins înapoi cu un șurub. Eu am făcut exercițiul din 6.60. Eram în proporție de 95% aproape gata să execut foarte bine și acea diagonală și o puteam îmbunătăți până la olimpiadă”, a declarat Marian Drăgulescu pentru exclusivNEWS.ro.

Dintre cei cinci gimnaști care au fost selectați să meargă la Olimpiadă, doar Flavius Koczi are notă de plecare la sol din 6,80, restul având exerciții sub 6,60 cât are solul lui Drăgulescu. Gimnastul recunoaște că la sărituri nu este refăcut complet și că nu era pregătit cu o a doua săritură care să-i aducă o calificare în finala olimpică. Însă spune cu tărie că la sol era apt să facă o figură foarte bună atât în concursul pe echipe cât și să prindă o finală la acest aparat.

Probabil că și-au dorit să am pretenția și la sărituri și să fac și a doua săritură. La acest aparat nu am reușit să îmi revin 100% și nu am emis pretenții la o finală de sărituri. Dar o săritura la echipă era ok și punctam foarte mult pentru echipă. La sarituri nu am ajuns la forma la  care să spun: da mă lupt și la sărituri. Însă la forma la care ajunsesem era suficientă încât să ajut echipa. Eu ce simt că pot spun și spun clar că pot la sol. Declar cu toată tăria că la sol aveam șanse să intru în finală și să atac un loc pe podium”, spune Marian Drăgulescu.

Contactat telefonic de exclusivNEWS.ro, președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica nu a putut să spună un argument solid și concret care să justifice neselectarea lui Drăgulescu.

Întrebat care dintre cei cinci gimnaști selectați pentru Londra au o notă mai mare de execuție la sol, decât Marian Drăgulescu, Adrian Stoica a spus că acest lucru nu are nicio relevanță și că suntem partizani cu gimnastul. La insistențele reporterului, Adrian Stoica a spus că doar Flavius Koczi are o notă mai mare iar cât privește restul gimnaștilor, în loc de un răspuns clar, șeful FRG a devenit agresiv spunând: și ce vreți dumneavoastră?! Nu ați vrea dumneavoastră să faceți echipa la gimnastică, poate v-ați prcepe mai bine decât noi.

Adrian Stoica nu a putut să garanteze că cei cinci gimnaști trimiși la Londra sunt mai valoroși decât Drăgulescu însă a spus că aceștia sunt mult mai bine pregătiți în acest moment.

Șeful FRG, a declarat însă că Marian Drăgulescu este ”unul din icoanele gimnasticii masculine” și că are tot sprijinul federației dacă dorește să continue să facă sport de performanță.

Marea dezamăgire a lui Marian Drăgulescu este lipsa de încredere în el din partea Federației.

Regret că mi s-a luat șansa  de a merge la Londra. Însă  cel mai mult regret neîncrederea celor de la Federație în mine. Pentru că din întreaga echipă eu am confirmat de cele mai multe ori. Mi-ar fi plăcut să-mi dea și mie șansa asta„ spune cu tristețe în glas Marian Drăgulescu.

Deși este profund dezamăgit de această decizie a FRG, Marian Drăgulescu nu se gândește la retragere și spune că dacă va fi sănătos și motivat, va continua să facă gimnastică de performanță și chiar să meargă la Jocurile Olimpice din 2016.

Marian Drăgulescu are la activ trei olimpiade, Sydney, Atena, Beijing, opt titluri de campion mondial, 10 titluri de campion european dar și o medalie de argint olimpică la sol în 2004.