Breaking news

Marian Drăgulescu se retrage din gimnastică după ce a ratat calificarea în finala olimpică de la sărituri la Tokyo

Marian Drăgulescu a anunţat, la scurt timp după ce a ratat calificarea în finala olimpică de la sărituri, că a decis să se retragă definitiv din gimnastică. La 41 de ani, Marian Drăgulescu a devenit cel mai în vârstă gimnast român care participă la Jocurile Olimpice.

Marian Drăgulescu a ratat sâmbătă dimineaţă, în calificări, prima săritură. Cu un total de 13,999 puncte, românul s-a clasat în final pe locul 16 şi a ratat astfel finala olimpică unde s-au clasat primii opt.

„Am fost foarte aproape să reușesc prima săritură în picioare! Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător. De aici de la Tokyo, vă îmbrățișăm eu și antrenorul meu Stefan Gal ( Ciobi ) , și mulțumim tuturor pentru suport și pentru gândurile frumoase 💙💛❤„, a scris Marian Drăgulescu pe facebook.

Gimnastul a spus că de puţin a lispit pentru o calificare în finală: Am greșit prima săritură. Mi-a lipsit foarte puțin să fac o figură frumoasă. Am ales două dintre cele mai dificile sărituri din momentul de fața, care m-ar fi dus, cu siguranță în finală, dacă reușeam să le pun în picioare pe amandouă.

Marian Drăgulescu a câștigat 31 de medalii la competițiile importante, Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice și alte peste 400 de medalii la alte cometiții, de alungul celor 33 de ani de experiență.

Marian Drăgulescu intenționează să devină antrenor de gimnastică şi să scoată campioni la fel de valoroşi ca şi el.