Breaking news

EXCLUSIV | Marian Drăgulescu s-a retras definitiv din gimnastică

Este oficial. Marian Drăgulescu a confirmat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro că a decis să se retragă în mod oficial și definitiv, de la lotul național de gimnastică.

România pierde cel mai valoros gimnast din toate timpurile.

Dezamăgit de faptul că nu a fost selectat să meargă la Olimpiada din Londra, Marian Drăgulescu a decis să pună punct carierei de gimnast.

Am decis să mă retrag din gimnastică, dezamăgit fiind de faptul că nu am fost selectat să merg la Olimpiada din Londra. Jocurile Olimpice reprezentau proiectul meu cel mai mare, pentru care am revenit în competiție în anul 2011. Cea mai mare motivație a fost olimpiada. Am decis să mă retrag și să merg mai departe. Nu părăsesc gimnastica, rămân în branșă ca antrenor la Clubul Steaua. Unde, alături de colegul meu Alin Jipan vom strânge rândurile și sunt convins că vom pregăti o echipă puternică”, a declarat Marian Drăgulescu pentru exclusivNEWS.ro.

Pe lângă dezamăgirea provocată de neparticiparea la olimpiadă, și uzura fizică a contribuit la decizia de retragere din gimnastică.

Marian Drăgulescu neagă faptul că și-ar fi făcut retragerea oficială la show-ul demonstrativ din Mexic, unde a participat săptămâna trecută. De asemenea, românul spune că nu a primit nicio ofertă din partea Federației de Gimanstică din Mexic pentru a reprezenta țara în competițiile inernaționale și că totul sunt pure fabulații.

Cât privește organizarea unei retrageri oficiale în România, Marian Drăgulescu spune că ar fi bucuros dacă acest lucru s-ar întâmpla și că de asta ar trebui să se ocupe federația, însă este convins că nu se va întâmpla așa ceva.

Timp de trei zile, Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor au participat la trei show-uri demonstrative în Mexic, transmise în direct de Televisa, cea mai mare televiziune din această țară.

Cu Cătălina Ponor, cap de afiș, mexicanii s-au înghesuit să vină la spectacolul starurilor pentru care au plătit bilet.

Pentru prima dată, Marian Drăgulescu a evoluat la sol având fundal muzical. Exercițiul fiind îmbinat cu elemente de coregrafie și pași de dans, spre deliciul publicului.

Maria Drăgulescu a delcarat pentru exclusivNEWS.ro că s-a simțit extraodinar în Mexic, că a fost primit foarte bine și tratat ca un adevărat star mondial.

M-am simțit extraordinar în Mexic, a fost foarte bine. M-aș bucura să avem și noi în țară astfel de show-uri în care să vină lumea și să ne vadă, să se bucure alături de noi”, a mai spus Drăgulescu.

Mexicanii prezenți în tribune au fost înnebuniți de prestațiile gimnaștilor. Marian Drăgulescu a povestit și o întâmplare haioasă din timpul show-ului: au fost zăpăciți rău de tot mexicanii. Săreau din tribune în sală ca să le dăm autografe, deși nu aveau voie. A fost și o întâmplare amuzantă. O mexicană în vârstă de circa 40 de ani, un pic dolofană, a sărit din tribune și a aterizat fix pe un scaun din sală, fiind la un pas să se accidenteze și toate astea doar pentru a face o poză cu mine.

Pentru exercițiul de la sol îmbinat cu pași de dans, Marian Drăgulescu și-a construit singur fundalul sonor, tăind melodiile și făcând repetiții pentru a se sincroniza cu muzica.

În doar 24 de ore, videoclipul cu Marian Drăgulescu evoluând în cadrul galei starurilor, a adunat peste 20.000 de vizualizări.

Marian Drăgulescu are la activ trei olimpiade, Sydney, Atena, Beijing, opt titluri de campion mondial, 10 titluri de campion european dar și o medalie de argint olimpică la sol în 2004.