Breaking news

Marian Drăgulescu revine în gimnastică după o pauză trei ani ca să participe la Olimpiada de la Rio

Marian Drăgulescu, cel mai valoros gimnast din România, și unul dintre cei mai buni din lume, și-a reluat antrenamentele și vrea să meargă cu echipa națională la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Primul hop îl reprezintă Europenele de la Montpellier din luna aprilie 2015.

marian dragulescuDupă o pauză de trei ani de zile, Marian Drăgulescu, de opt ori campion mondial, învârstă de 34 de ani, revine în sala de gimnastică pentru a se antrena cot la cot cu tinerii săi colegi.

„Nu sunt încă în lotul olimpic, dar mă antrenez în programul lor. Două antrenamente pe zi, la aparate, nu fac rabat de la pregătire. Trebuie să muncesc de zece ori mai mult decât ei. Trei luni de zile în care sper să mă pregătesc în voie şi să fac toate exerciţiile pe care mi le propun pentru această etapă”, a declarat Marian Drăgulescu la Digi Sport.

Drăgulescu vrea să pună umărul la calificarea României la Olimpiada de la Rio dar vrea să reușească ceea ce până acum nu a izbutuit: titlul olimpic.

O să fac şase aparate pentru a ajuta echipa, cred că vom avea nevoie de sportivi care să facă mai multe aparate pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Sper să fiu sănătos să pot să le fac pe toate. Mai e un an şi jumătate până la Rio, nu mai e mult, şi am zis că, dacă merge, de ce nu? Eu merg la aur, dar dacă o să iasă locul 2 sau 3 nu o să zic că nu vreau medalia”, a mai declarat Drăgulescu.

România se poate califica la Jocurile Olimpice de la Rio, dacă în acest an se clasează în primele opt echipe la Mondialele de la Glasgow.

Însă până la Mondiale, Marian Drăgulescu trebuie să tragă tare la antrenamente și să convingă antrenorii și Federația că merită să facă parte din lotul care merge la Campionatul European de gimnastică de la Montpellier, competiţie ce se va desfășura în perioada 13-19 aprilie 2015.

„Doresc ca în următoarele trei luni să îmi recuperez integralele, ca apoi să încep să cresc dificultatea. Vreau să particip la Campionatul European, măcar la trei aparate sol, sărituri şi bară fixă. Eu mă antrenez pe toate aparatele şi fiind European ce programează doar întreceri individuale, aş putea să îmi încerc şansa şi la individual”, a declarat Drăgulescu pentru prosport.ro.

Membrii lotului olimpic de gimnastică masculină a Românie se antrenează într-o sală aflată în cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu, modernizată cu 1,2 milioane lei.

Încă din 2013, Marian Drăgulescu a declarat pentru exclusivNEWS.ro că nu exclude o revenire în gimnastică.

În prezent, fostul gimnast, antrenează la Clubul Steaua din București, unde are un elev cu mare potențial. Andrei Zang, jumătate chinez după tată, care la 8 ani face exercițiile celor de 13 ani.

Marian Drăgulescu și-a anunțat retragerea din gimnastică pe 27 noiembrie 2012, ca urmare a faptului că nu a fost selectat pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Marian Drăgulescu are la activ trei olimpiade, Sydney, Atena, Beijing, opt titluri de campion mondial, 10 titluri de campion european dar și o medalie de argint olimpică la sol în 2004.