Breaking news

Marian Drăgulescu, revenire de senzație în gimnastică. Aur la sărituri la Cupa Israelului

loading...

La trei ani de la retragere și după doar opt luni de antrenamente pauză și Marian Drăgulescu revine cu aur în gimnastica internațională. Românul a cucerit medalia de aur la sărituri la Cupa Israelului, desfăşurată la Tel Aviv.

marian dragulescuDebut fulminant pentru Marian Drpgulescu în gimnastica internațională, după doar opt luni de pregătire în sala de antrenament.

Drăgulescu, cel mai valoros gimnast român din toate timpurile, dovedește că încă mai are un cuvânt greu de spus în gimnastica mondială.

Marian Drăgulescu a cucerit două medalii la Cupa Israelului, desfăşurată la Tel Aviv, la “Hadar Yosef National Training Center”, competiţie la care au mai participat sportivi din Azerbaidjan, Croaţia, Lituania şi Israel.

Astfel, în primul său concurs oficial după revenire, Drăgulescu a concurat la cinci aparate (mai puţin la inele), fiind medaliat cu aur la sărituri (nota 15,650) şi cu bronz la bară fixă (14,550).

Din echipa României au mai făcut parte Daniel Rădeanu şi Andrei Ursache, cel de-al doilea obţinând bronzul la cal cu mânere (14,250).

Competiţia la individual-compus de la Cupa Israelului a fost câştigată de Oleg Stepko (Azerbaidjan, 89,000 puncte).

Următoarele teste pentru gimnaştii români vor fi reprezentante de Campionatele Naţionale, la Bucureşti, între 25-27 septembrie, precum şi în cadrul patrulaterului România-Spania-Ungaria-Norvegia (Bucureşti, în 3 octombrie).

Atât băieţii, cât şi fetele din lotul României se pregătesc pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie, la care se vor decide sportivii şi echipele calificate direct la Jocurile Olimpice de la Rio.

Marian Drăgulescu și-a anunțat retragerea din gimnastică pe 27 noiembrie 2012, ca urmare a faptului că nu a fost selectat pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Marian Drăgulescu are la activ trei olimpiade, Sydney, Atena, Beijing, opt titluri de campion mondial, 10 titluri de campion european dar și o medalie de argint olimpică la sol în 2004.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>