Breaking news

Marian Drăgulescu pregătește pentru Europenele din Rusia, un sol în premieră mondială

Marian Drăgulescu, cel mai bun gimnast român din toate timpurile, pregătește un exercițiu inovativ la sol, pe care îl va prezenta în premieră la Campionatele Europene de Gimnastică din Rusia.

După ce a creat una dintre cele mai grele sărituri din lume, care-i poartă numele, Marian Drăgulescu se pregătește să uimească din nou, cu un exercițiu la sol, extrem de complicat.

Marian Drăgulescu nu se lasă de gimnastică și vrea să demonstreze tuturor că încă mai are un cuvânt greu de spus în acest sport atât pe plan național cât mai ales pe plan internațional.

De câteva săptămâni și-a reluat antrenamentele în sala de gimnastică unde a născocit două noi linii acrobatice, pe care niciun gimnast nu le mai face.

Am născocit la antrenamente două diagonale la sol, pe care nu le mai face nimeni. Prima diagonală conține dublu salt înapoi grupat, cu două șuruburi și jumătate, legate cu salt înainte. Iar a doua diagonală este formată din apel dublu salt înainte cu un șurub întoarcere, legat cu încă un salt înainte grupat cu un șurub”, a delcarat Marian Drăgulescu pentru exclusivNEWS.ro.

Marian Drăgulescu este bucuros și de faptul că mai tinerii lui colegi de lot, încep să încerce și ei aceste noi diagonale create de el.

Vlad Cotuna, a început deja să încerce și el una din diagonalele la care lucrez. Mă bucur foarte mult că îi trag după mine, că reușesc să ridic ștacheta și ei mă urmează, încercând să-și depășească limitele”, a mai declarat Marian Drăgulescu.

Și pentru că nu va participa la Campionatele Naționale de Gimanstică din această toamnă, noul exercițiu de la sol va fi prezentat de Marian Drăgulescu la Campionatele Europene de Gimnastică din luna aprilie 2013, desfășurate la Kazan în Rusia. De unde vrea să revină acasă cu aurul european la sol și sărituri.

>