Breaking news

Marian Drăgulescu nu a fost selectat pentru Europenele din Franța

Multimplu campion mondial, european și vicecampion olimpic, Marian Drăgulescu nu va face parte din echipa națională ce va participa la Campionatele Europene de Gimnastică de la Montpellier din Franța.

Federația Română de Gimnastică a decis ca din lotul național masculin care va face deplasarea la Campionatele Europene din Franța, să facă parte doar Flavius Koczi, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna și Cristian Băţagă.

Drăgulescu a fost lăsat acasă pentru a nu exista riscul unei accidentări și astfel să rateze participarea la Jocurile Olimpice din luna august de la Londra.

“Campionatele Europene, programate cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice, se înscriu în programul nostru de pregătire, ca o etapă extrem de importantă pe de o parte, având posibilitatea de a-ți testa capacitatea într-o atmosferă de mare concurs, cu exigențe asemenea celor de la Olimpiadă, iar pe de altă de a vedea la lucru, de asemenea, într-o competiție oficială de top, pe cei cu care ne vom întâlni la Londra. În ceea ce ne privește, desigur, dorim să ne prezantăm la un nivel cât mai bun, pentru că și dispunem de gimnaști capabili să urce pe podium. O absență în lot, dar una mai mult decât motivate, Marian Drăgulescu, care își continuă recuperarea și programul special de pregătire, sperăm cu toții, pentru a fi în plenitudinea forțelor la Londra, în vară”, a declarat antrenorul lotului de băieți, Ioan Suciu.

Cea de-a 30-a ediție a Campionatelor Europene de gimnastică artistică rezervate băieților se vor desfășura în perioada 23-27 mai, la Montpellier în Franţa.

Echipa de juniori va fi formată din Daniel Rădeanu, Liviu Necşa, Adrian Popa, Emanuel Bădilă și Andrei Savu.

La actuala ediție vor participa 309 sportivi (150 seniori şi 159 juniori) din 36 de ţări. Lotul României va pleca spre Montpellier în cursul zilei de sâmbătă, 19 mai 2012.