Breaking news

Marian Drăgulescu, blestemat la Olimpiadă. A pierdut bronzul deși a avut a treia notă la sărituri

loading...

Marian Drăgulescu a pierdut luni, medalia de bronz în proba olimpică de sărituri la gimnastică artistică deși a avut aceeași notă finală cu a japonezului Shirai. Organizatorii de la Olimpiadă i-au departajat pe cei doi la notele primite la execuție, întrucât nu se acceptă egalități la Jocurile Olimpice la gimnastică.

marian dragulescu rio 2016Ghinion curat pentru Marian Drăgulescu. S-a clasat pe locul trei în finala de la sărituri dar a rămas fără medalie. Românul a obținut 15,266 la prima săritură, care-i poartă numele, iar la ce-a de-a doua a primit 15,633. Cu un total de 15,449 Drăgulescu s-a clasat pe locul doi inițial, la egalitate cu japonezul Kenzo Shirai.

A venit apoi la sărituri gimnastul din Republica Democrată Koreană, Ri Se Gwang și l-a coborât pe român pe locul trei. Bronzul i-a fost ”furat„ lui Drăgulescu de rusul Denis Abliazin care a sărit ultimul în finală, s-a clasat pe doi și l-a coborât pe român pe locul 4.

Este pentru a doua oară în istorie când Drăgulescu este afectat de acest sistem de la Olimpiadă. În 2004, la Olimpiada de la Atena, Drăgulescu a pierdut aurul la sol pentru că a avut aceeași notă cu canadianul  Kyle Shewfelt, desemnat campion olimpic cu același punctaj.

finala olimpica rio sarituri masculin

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>