Marian Boba, asaltat de artiștii debutanți care îi trimit piese spre difuzare

De trei ani de zile, de când face emisiuni la Kiss FM, Marian Boba este asaltat zilnic de artiștii debutanți cât și de cei consacrați cu piese noi, pentru a le asculta în vederea difuzării la radio.

Săptămânal Marian Boba primește pe e-mail o grămadă de piese muzicale trimise de tinerii care vor să se lanseze în muzică, dar și de la artiștii consacrați.

Metoda este simplă. Îi trimit piesele sub pretextul de a o asculta și să își dea cu părerea, după care insistă ca piesa să fie difuzată la radio. Norocul său este că nu are putere de decizie în acest sens.

Cred că am e-mail-ul plin de peise, și nu doar de la tineri debutanți. Însă din fericire nu am putere de decizie legat de playlist. Nu vreau să-mi imaginez ce s-ar întâmpla dacă mâine aș fi director de playlist. Pentru că oamenii pot fi foarte insistenți, foooarte…Majoritatea trimit piese doar ca să-ți ceară părerea. Un lucru pe care nu-mi place deloc să-l fac. E destul de greu să-i spui unui om care a muncit o lună sau două la o piesă, că nu e bună și nu o să ajungă ever pe radio.”spune Marian Boba.

Dacă se întâmplă să îi placă foarte mult o piesă din cele primite pe e-mail, Marian spune că mai mult de a i-o trimite directorului spre ascultare, nu poate face nimic. Dacă ar insista ar însemna că nu îi respetă munca.

Cel mult îi pot da piesa să o asculte, dacă știu că nu a ascultat-o deja. A face lobby, înseamnă a nu îi respecta munca. El răspunde pentru asta, așa cum răspund eu pentru ce spun la radio. Mulți nu înțeleg că radioul de azi, este unul profesionist. Nu se mai face radio ca acum 10 ani, totul contează, chiar și o piesă pe care o auzi doar odată pe zi.” mai spune Marian Boba.

Ce ar trebui să aibă o piesă ca să ajungă să fie difuzată la radio?!

Nu este neapărat o rețetă ce trebuie respectată strict. În mare, trebuie să aibă ceva al ei, ceva ce nu ai auzit la altă piesă, un ritm, un bit și mai ales trebuie să-ți rămână în cap”, concluzionează Marian Boba.

 

 

 

>