Breaking news

Maria Sharapova a câştigat China Open. Halep a picat pe locul trei

Maria Sharapova a câştigat duminică, turneul WTA de tenis de la Beijing și a detronat-o pe Simona Halep de pe locul doi mondial. De mâine, românca va coborî pe locul trei în ierarhia de simplu feminin.

maria sharapova - petra kvitovaCoșmarul lui Halep, rusoaica Maria Sharapova o detronează pe româncă.

Maria Sharapova a învins-o duminică, în finala turneului de simplu feminin de la Beijing, dotat cu premii în valoare totală de 5.427.105 dolari, pe cehoaica Petra Kvitova.

Maria Şarapova, locul 4 WTA, a învins-o în trei seturi, scor 6-4, 2-6, 6-3, astfel că de luni, rusoiaca va urca pe locul 2 WTA.

Șarapova a câștigat al 4-lea ei titlu din acest sezon, după cele de la Stuttgart, Madrid și Roland-Garros. În confruntările directe, Șarapova conduce acum cu 6-2 în fața Kvitovei.

Astfel că după doar 56 de zile de stat pe locul doi mondial, Simona Halep va coborî pe locul 3 WTA.

Simona Halep a început anul pe locul 11 mondial, pe 27 ianuarie a urcat pe locul 10, iar pe 17 februarie a devenit a 9-a jucătoare a lumii. Românca și-a continuat ascensiunea în clasamentul mondial, iar pe 24 februarie a urcat pe locul 7.

Pe 17 martie intra în top cinci jucătoare la nivel mondial, iar pe 19 mai a urcat pe locul 4 în lume. Pe data de 9 iunie, Simona Halep stabilea o nouă performanță pentru tenisul feminin românesc, devenea a treia jucătoare a lumii.

Și după nici două luni de stat pe locul trei, Simona Halep a reușit, prin prisma rezultatelor, și prin retragerea de la US Open a lui Na Li, accidentată, să urce pe locul doi mondial. Loc pe care azi, la pierdut.

Turneul Campioanelor de la Singapore, care va începe în 20 octombrie este ultimul turneu la care mai participă Simona Halep în 2014.