Breaking news

Maria Sarapova e terminată. A primit 2 ani de suspendare pentru că s-a dopat

loading...

Maria Sarapova a fost suspendată miercuri, doi ani de către Federația Internațională de Tenis întrucât sportiva din Rusia a fost prinsă că s-a dopat cu Meldonium. Rusoaica își poate lua astfel adio de la cariera în tenis.

maria sarapovaMaria Sarapova este distrusă. Cariera ei se termină într-un mod extrem de urât. Cea mai bine plătită sportivă din toate timpurile a fost prinsă că s-a dopat ani de zile cu Meldonium. Azi, Federația Internațională de Tenis -a aplicat pedeapsa: doi ani de suspendare. Sarapova a anunțat că nu este de acord cu această decizie și o va ataca la TAS.

“După decizia de a mă suspenda doi ani, tribunalul Federaţiei Internaţionale de Tenis a ajuns la concluzia unanimă că nu am avut intenţia de a folosi meldonium. Tribunalul a înţeles că nu am căutat acest tratament la doctorul meu pentru a obţine performanţe mai bune. ITF şi-a petrecut foarte mult timp şi a consumat multe resurse pentru a demonstra că am încălcat intenţionat regulile anti-doping, dar a ajuns la concluzia că nu am făcut asta. Trebuie să ştiţi că ITF i-a cerut tribunalului să îmi dea o pedeapsă de 4 ani, pentru încălcarea voită a regulilor, dar tribunalul a respins această cerere. În timp ce tribunalul a ajuns la concluzia corectă că nu am încercat să încalc regulile, nu pot accepta o pedeapsă incorectă şi grea de doi ani. Chiar dacă tribunalul a hotărât că nu am încălcat legile intenţionat, nu mă va lăsa să joc în următorii doi ani. Voi face imediat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Mi-a fost dor să joc tenis şi mi-a fost dor de fanii mei extraordinari, care sunt cei mai buni şi mai loiali din lume. Am citit scrisorile pe care mi le-aţi trimis, dar şi postările de pe reţelele de socializare. Dragostea voastră m-a ajutat să trec mai uşor peste această perioadă. Vreau să susţin ce cred eu că este corect şi voi lupta să revin pe teren cât mai curând. Avocatul meu a pregătit un rezumat al felului în care procesul ITF merge şi m-am gândit să vă arăt şi vouă, pentru a afla ce cer regulile ITF”, a fost mesajul postat de Sharapova pe facebook.

Rusoaica a fost depistată pozitiv cu Meldonium în ianuarie la Australian Open. Conform ITF, suspendarea a intrat în vigoare din luna ianuarie.

Meldonium este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Mecanismul de acţiune determină multiplele lui efecte farmacologice: creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară. În plus, meldoniul posedă acţiune tonizantă asupra sistemului nervos central.

Maria Şarapova este cea mai cunoscută sportivă prinsă cu Meldonium de pe o listă cu peste 100 de sportivi prinşi în 2016 cu această substanţă dopantă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>