Breaking news

Maria Florian Andrei este primul Junior Chef al României

Luni seara, primul sezon al show-ului culinar cu copii, „Junior Chef”, Antena 1, de la şi-a desemnat câştigătorul, Maria Florian Andrei.

florin maria andrei - junior chef romaniaPuştiul în vârstă  de 11 ani care i-a cucerit pe juraţi şi a plecat acasă cu trofeul şi premiul de 15 000 de euro.

Când am aflat că sunt câştigător nu mi-a venit să cred. A fost un sentiment unic pe care probabil nu-l voi mai trăi niciodată. A fost într-adevăr o surpriză”, mărturiseşte Floricică, după cum colegii din concurs îl alintau.

Câştigătorul spune că o parte din premiu îl va da Mariei, una din prietenele sale din concurs, pentru a-şi lua un robot performant de bucătărie în valoare de 500 de euro, dar şi lui Rareş, amicul său, căruia îi va da 1000 de lei.

Restul banilor îi voi strânge pentru că vreau să merg la studii în străinătate”, povesteşte Florian.

Lupta a fost strânsă, pentru că în proba finală au rămas 12 dintre cei mai buni bucătăraşi din România. Decizia a fost una grea, Anca Lungu, Marius Florea Vizante şi Horia Vîrlan au mărturisit că au fost nevoiţi să aleagă doar unul dintre foarte multe preparate perfecte şi au decis că reţeta de vită a lui Floriciă merită premiul cel mare.

Imediat după ce a fost desemnat primul Junior Chef al României, Floricică a primit sute de felicitări din partea prietenilor şi susţinătorilor săi.

Cea mai mare surpriză am avut-o atunci când am ajuns azi dimineaţă în clasă, toţi colegii mei au sărit pe mine, m-au felicitat şi îmbrăţişat, spunându-mi că sunt mândri de mine”, povesteşte Florian.

La proba finală, concurenţii au fost nevoiţi să se încadreze în bugetul de 100 de lei, cu care să facă o reţetă de milioane. Soarta a făcut ca Floricică să ajungă în top trei, înainte să se anunţe câştigătorul, alături de doi dintre cei mai buni prieteni ai săi din concurs, Maria şi Rareş.